Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Bursa'da yöresel pazar kahvaltısı

Bursa'da yöresel pazar kahvaltısı
 

Cumalıkızık


Pazar günü yolunuz Bursa'ya düşerse sizlere tavsiyem olsun.

İş yoğunluğundan hafta içi ya doğru dürüst kahvaltı yapamıyoruz ya da hazır gıdalarla ile sağlıksız besleniyoruz. Bursa'da tarihi Cumalıkızık ta köy kahvaltısına ne derseniz. Unesco dünyanın korunması gereken eserleri listesine seçtiği bu temiz havalı küçük kasabada Kınalı Kar gibi eski dizilerin çekimleri yapılmıştır.

Aileniz veya arkadaşlarınız ile sakin bir pazar kahvaltısı için Cumalıkızık'a gidebilirsiniz. Bursa'nın Yıldırım ilçesine bağlı kasaba halkı sıcak kanlılığıyla da içinizi ısıtıyor.

Özellikle pazar sabahları çok kalabalık olan mekan Ulu Cami de pazar günü sabah namazı kılan cemaatin de uğrak noktası oluyor.

Peki hadi gidelim dedik bizleri orada neler bekliyor...

Kafanızdan fazla bir şey geçirmeyin çok fazla çesit olmasa bile hepsi doğal ve lezzetlidir. Çayın demlikte yanınıza gelmesi ve tüpün ısıtmasıyla uzun süre sıcak kalması da büyük artısıdır. Tamamiyle kafa dinleme ve biraz ferahlama yeridir. Özellikle metropol şehirlerde yaşayan veya iş yoğunluğu olanların mutlaka tercih etmesi gerekir.

Bu enfes kahvaltı da bal, tereyağı, reçel, yaprak sarması, beyaz peynir, kaşar peyniri, siyah örgü peyniri, zeytin yeşil, zeytin, ekmek, domates, salatalık ve poğaça

Sağlığınız için doğal lezetleri tadmanızda fayda var. Marketten aldığımız meyve sebzeden tutun içecekler hatta kadar yumurtaya çoğu katkı maddeleri içeriyor ve doğal değildir. Bazen böyle doğal ortamlarda ağaçların yeşilliklerin arasında temiz havayı alıp doğal besinlerle beslenelim.  

İyi pazarlar şimdiden afiyet olsun...

  

 
Toplam blog
: 47
: 907
Kayıt tarihi
: 15.02.12
 
 

Bilgisayar  ve teknoloji konusunda başarılıyımdır. 2002 yılında Koç Bilgisayar Mühendisliğini bit..