Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '12

 
Kategori
Futbol
 

Bursaspor Beşiktaş'ı Avrupalı yaptı

Bursaspor Beşiktaş'ı Avrupalı yaptı
 

Trabzonspor, Beşiktaş ve Bursaspor önümüzdeki sene ülkemizi UEFA Avrupa Ligi'nde temsil edecek.


Süper Final Final Şampiyonluk Grubu'nda dün Trabzonspor ile berabere kalarak 4. olan Beşiktaş Avrupa Ligi'ne gitmek için Süper Final Avrupa Ligi 1.si ile play off maçı oynayacaktı. Türkiye Kupası finalisti Bursaspor bugün İstanbul Bld.'yi 4 - 0 yenerek  Süper Final Avrupa Ligi Grubu lideri olunca Beşiktaş play off oynamaktan kurtuldu ve önümüzdeki sezon ülkemizi Trabzonspor ve Bursaspor'dan sonra Avrupa Ligi'nde temsil edecek 3. takım oldu.

Fenerbahçe'nin önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olması nedeniyle kupada finalde karşılaşacağı Bursaspor'un kupayı almasa bile en kötü ihtimalle kupa finalisti olarak Avrupa Ligi'ne gitmesi garantilenmişti. Bugünde Bursaspor Süper Final Avrupa Grubu'nda lider olunca statü gereği Süper Final Şampiyonluk Grubu  4.sü olan Beşiktaş Avrupa Ligi'ne katılmak için play off oynamaktan kurtulmuş oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Müsabaka Statüsü, Uluslararası Kupa Müsabakalarına Katılımı düzenleyen 11. maddenin c bendinde yer alan açıklamada bu durumun yaşanması sonucu 20 Mayıs'daki Avrupa Ligi'ne katılım için planlanan final maçının oynanmayacağı belirtiliyor.

Talimatta yer alan madde şöyle: "Türkiye Kupası Finalistinin de Süper Final Avrupa Ligi Grubunda birinci takım olması halinde: Türkiye Kupası Finalisti olan takım UEFA Avrupa Ligine gidecek 3. takım olacaktır. Play-Off Şampiyonluk Grubunda 3. olan takım ise UEFA Avrupa Ligine katılacak 1. takım olacaktır. Bu gruptaki 4. takım UEFA Avrupa Ligine katılacak 2. takım olacaktır. Bu durumda "Play-Off'lar Arası Final Müsabakası" oynanmayacaktır."

Son 3 sezondur Bursaspor ile Beşiktaş'ın kaderleri son haftalarda kesişiyor

2009 - 2010 Futbol sezonunda şampiyonluk mücadelesi veren Bursaspor son hafta evinde Beşiktaş'ı 2 - 1 yenip Trabzonspor ile Fenerbahçe ise 1 - 1 berabere kalınca Bursaspor şampiyon olmuştu.

2010 - 2011 sezonunda Türkiye Kupası'nı alarak Avrupa Ligi'ne çıkmayı garantileyen Beşiktaş son hafta Bursaspor ile 4.lük mücadelesi veren Gaziantepspor ile 0 - 0 berabere kalmış Bursaspor'da galip gelince Bursaspor ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil etme hakkı  kazanmıştı.

2011 - 2012 sezonunda ise Süper Final Avrupa Ligi'nde 4. olan Beşiktaş; aynı zamanda Türkiye Kupası finalisti Bursaspor'un son hafta İstanbul Bld.'yeyi 4 - 0 yenerek Süper Final Avrupa Ligi 1. olmasıyla Play - Off'lar arası final maçı oynamadan Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil etme hakkı elde etmiş oldu.

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..