Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Burun ameliyatı

Burun ameliyatı
 

Burun estetiği ameliyatı


Burun Ameliyatı Nedir?


Burun ameliyatı, genel bir terim olmakla birlikte estetik cerrahi alanında burun estetiği yerine de kullanılabilen, burun şeklini ve burun septumunda ortaya çıkan deviasyon gibi birtakım tıbbi problemlerin düzeltilmesi amacı ile uygulanmakta olan cerrahi bir operasyondur.

 

Kimler burun estetiği ameliyatı olabilir?


Burnunda rahatsızlık uyandıran görünümlerinin iyileştirilmesini sağlamak üzere, her sene 1 milyonun üzerinde birey, bir estetik cerrahına başvurarak burun ameliyatı talebinde bulunmaktadır.

Burun ameliyatı yani bir diğer adı ile rinoplasti, burnun sahip olduğu görünüm ve işlemlerinin iyileştirilmesini sağlamak üzere burnun kemik ve kıkırdağını tekrardan şekillendirilerek gerçekleştirilen güvenli ve önemli herhangi bir komplikasyonu bulunmayan bir operasyondur. Burun ameliyatının nihai amacı, yüzün görünümüne ve yapısına uyum sağlamak üzere burnun rahatsız edici görünümünün estetik anlamda düzenlenmesinin sağlanmasıdır.

Burun, yüz ile uyumlu ve orantılı bir görünüme sahip olmalıdır. Şayet burnunuzda rahatsızlık uyandıran bir kemer mevcut ise, burnunuzun uç kısmı normalden fazla sarkık ya da burnunuzun normalden daha ince ya da daha kalın olmasından dolayı burnunuz yüzünüze orantısal olarak uyum sağlayamıyor ise, burun estetiği ameliyatı bu problemlerin son bulması için yegâne bir çözüm yöntemidir. Burnun yeniden şekillendirilmesi anlamına gelen rinoplasti ya da bir diğer anlamı ile burun ameliyatı, görünümünüzün değişmesini sağlayarak kendinize olan güveninizi arttırabilir ve aynı zamanda da sağlığınıza pozitif yönde katkı sağlayabilir.

Yüz ile uyum sağlamayan burun görünümünün düzenlenmesini amaç edinen bir cerrahi uygulama yöntemi olan burun ameliyatı, büyük çoğunlukla yüzünüzün görünümünün de iyileşmesini sağlayabilir. Burun ameliyatı sırasında açılan kesilerin önemli bir kısmı gözle hiçbir şekilde görülmeyen burun içi alanlarda yapılmaktadır. Burun estetiği uygulamalarının bazıları cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt alanında gerçekleştirilebilmektedir. Bu süreçte burundan belli bir oranda kemik ve kıkırdak çıkarılır ya da yeniden şekillendirilmiş bir burun meydana getirmek üzere düzenleme yapılır. Operasyon esnasında burun içerisine silikon tampon yerleştirilir ve 1 hafta sonra bu tampon burundan tekrar çıkarılır. Burun ateli genellikle operasyondan bir hafta sonra çıkarılır. Söz konusu süreçte, 1 hafta süre ile ek olarak burun kanatlarına bant uygulanır ve sonrasında bu bantlar da çıkarılır. Operasyon sürecinin ardından meydana gelen morluk ve şişliğin önemli bir kısmı genel olarak operasyondan sonraki iki haftada yok olur.

 

Ameliyat Sonrası Yapılması Gerekenler

 

Gerçekleştirilen burun ameliyatından sonra hasta ilk 1 aylık süreçte ağır faaliyetlerden uzak durmalıdır. Bu dönem boyunca güneş ışınlarından ve aynı zamanda da burnun yaralanmasına neden olabilecek her türlü riske karşı tedbirli olunmalıdır. Şayet gözlük kullanılıyor ise burnun üzerine ağırlık yüklenmesini engellemek üzere mutlaka bant kullanılmalıdır. Ya da daha iyisi 6 ay hiç gözlük kullanmamak.

 

Tüm bunlara ek olarak belirtmemiz gereken bir diğer önemli husus, küçük bir operasyon olsa bile istenilen başarıya en üst düzeyde ulaşabilmek adına, burun ameliyatının bu işi bilen uzman bir hekim tarafından yapılması gerektiğidir. 

Dr. Defne Erkara

 
Toplam blog
: 39
: 109
Kayıt tarihi
: 23.10.15
 
 

1975 yılı doğumlu Defne Erkara, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden bö..