- Kategori
- Yemek - Mutfak
BUT KAPAMA
BUT KAPAMA
Hazırlaması kolay olmakla beraber, lezzetli ve görsel olarak da sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tavuk yemeği.
saygılarımla,
MALZEMELER
4 adet orta kemiği alınmış tavuk budu
1 küçük kuru soğan ( ince kıyılacak)
1 yemek kaşığı un
100 gram tereyağı
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber, muskat
100 gram rendelenmiş taze kaşar
HAZIRLANMASI
Tavuk butlarını hafifçe açalım ve tavada önlü arkalı az sıvı yağ ile kızartalım.ve borcama alalım.
aynı tavaya tereyağını ilave ederk eritip soğanı ilave edip 1 dakika kadar sote edelim. unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğuk sütü ilave ederek topaklaşmaması için karıştırarak sosu yapalım.baharatları ilave edip karıştıralım ve tavukların üzerine yayalım.
kaşarları da serpiştirip 15 dakika kadar 250 derece ısıtılmış fırında pişirelim.
kızartma patates ve salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.