Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
284
 

BUT KAPAMA

BUT KAPAMA
 

BUT KAPAMA


Hazırlaması kolay olmakla beraber, lezzetli ve görsel olarak da sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tavuk yemeği.

saygılarımla,

 

MALZEMELER

4 adet orta kemiği alınmış tavuk budu

1 küçük kuru soğan ( ince kıyılacak)

1 yemek kaşığı un

100 gram tereyağı

1,5 su bardağı süt

tuz, karabiber, muskat

100 gram rendelenmiş taze kaşar

 

HAZIRLANMASI

 

Tavuk butlarını hafifçe açalım ve tavada önlü arkalı az  sıvı yağ ile kızartalım.ve borcama alalım.

aynı tavaya  tereyağını ilave ederk eritip soğanı ilave edip 1 dakika kadar sote edelim. unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım ve soğuk sütü ilave ederek topaklaşmaması için karıştırarak sosu yapalım.baharatları ilave edip karıştıralım ve tavukların üzerine yayalım.

kaşarları da serpiştirip 15 dakika kadar 250 derece ısıtılmış fırında pişirelim.

kızartma patates ve salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Hem pratik hemde lezzetli bir tavuk yemeği gayet açıklamalı bir tarif olmuş sunumunuz için teşekkürler. saygılar...

parayibloglakazan 
 21.09.2013 13:29
 

BENİM KIZLAR BU YEMEĞİ ÇOK SEVERLER DAHA ÖNCE YAPMIŞTIM ÇOK LEZİZ ALLERİNE SAĞLIK:)

Havva 
 19.09.2013 10:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 405
Toplam yorum
: 195
Toplam mesaj
: 40
Ort. okunma sayısı
: 2097
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster