Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '07

 
Kategori
Dünya
 

Butto'ya yazık oldu

Butto'ya yazık oldu
 

Yazık oldu Butto' ya...


Benâzır Butto Katl'edildi!..

Yazık!..

Bu; kendinden başkasına hayat hakkı tanımıyan, kendi düşüncelerini âdetâ İlâh' laştıran (hâşâ) bir zihniyetin neticesidir.

Ne oldu şimdi?!..

Ne elde ettiniz Butto'nun ortadan kaldırılmasıyla?

Eğer ABD' nin; dünyanın çeşitli yerlerinde zaman zaman sahneye koyduğu oyunların bir parçasından' sa bu, ne kazandıracak ki ABD' ye? Bu tür oyunlar artık ABD' ye prestij kaybından başka bir şey değil.

Yok eğer; şu anda iktidardaki diktatör Müşerref ' in, senaryolarının bir parçası ise; kendisinden öncekilerin, aynı taktikleri uygulayarak ayakta kalabilme çabalarının neticesindeki âkıbetleri, O' nu da er veya geç yakacaktır!.. Çünkü; ''Zulm ile âbâd olan'', mutlaka birgün, ''kahr ile berbâd olur...'' Bekleyelim, ömr' ü yeten görür!..

Veya, böyle her olayın arkasında ism' i geçen Usâme bin Ladin ve El Kâide ism'iyle anılan yandaşlarının işi ise; bu onlara atfen, savundukları söylenilen, ''İslâm Dâvâsı'' na fayda getirecek bir hareket değil ki!..Tam aksine; savunduklarını söyledikleri, ''İslâm Dâvâsına'' zarar verecek bir olaydır. Dünya çapında bir terör odağı olduğu, her seferinde hatırlatılan böyle bir örgüt, (en azından) kendilerine zarar verecek böyle bir olayı yapmıyacak kadar akıllıdır zann'ediyorum...

Cinâyet..

Katl...

Zâten, mânâsı îtibâriyle de, insana çok soğuk gelen bu iki kelimeyle, aklı başında hiç kimsenin yanyana gelmek isteyebileceğini düşünemiyorum bile.

Her kim yapmış olursa olsun, böyle menfur hâdiseleri irtikab eyliyen her kim ise, (çok af edersiniz) sütü bozuktur(!) bence.

Kim yaparsa yapsın, hangi kesimden gelirse gelsin; TERÖR ' ün HER TÜRLÜSÜNE LÂNET ediyorum!..

Her hâdisenin altında, bir ABD parmağı arayanların '' fobisi '' yok bende. Fakat dünyadaki genel durumu akl-ı selîm ile değerlendirdiğimizde, bu tip hâdiselerin içinde hep ABD ve BATI parmağı görmekteyiz!..

PAKİSTAN; Türkiye'den sonra, DEMOKRASİ' ye en yatkın İslâm ülkesidir bence. Bunu yerleştirmek için, onlar da bizim gibi yıllardır uğraşıyor. Bizim 1950'den sonra, yaşadığımız muhtelif ''REJİM İNKITALARI'' nın ardından; yavaş yavaş işlemeye başlıyan(!) DEMOKRASİMİZ' e artık, ABD ve BATI önceden olduğu gibi, DİREKT değil de DOLAYLI YOLLARDAN müdâhale yapma teşebbüsündeler...Gün gelecek bunu da yapamıyacak hâle gelecekler. Türk Milleti bu DEMOKRASİ OYUNU' nu gerçekten CİDDİ'ye almaya başladı çünkü!..

Gerçekten!..

Onun için, ABD ve BATI' nın yapacağı her şey sırıtıyor artık...

TÜrkiye' nin başına, PKK Terör' ünü musallat edenlerin ABD ve BATI' nın olduğunu herkes konuşuyor artık.

Şu an, İslâm Dünyas'nın ve diğer problemli devletlerin başındaki gâileleri enine boyuna bir incelesek, belki de bir çoğunun başının altında ABD veya BATI' nın bâzı devletleri çıkar.

Onlar; kendi memleketlerinde uygulayarak çok iyi neticeler aldıkları DEMOKRASİ' yi, diğer devletlere lâyık görmüyorlar aslında. Özellikle de İslâm Dünyasına!.. Bakmayın siz onların, dünyanın her yerinde DEMOKRASİ İSTİYORLARMIŞ(!) pozlarına!..

Ama, ben inanıyorum ki bir gün BÜTÜN DÜNYA; ABD ve AB' ye rağmen, hâinlerden tamâmen temizlenemese de, çoğunluğun arzuladığı ve herkesin mutlu olacağı en güzel idâre şekl' ini bulacaktır.

Biz görür müyüz bilmiyorum ama buna bütün kalbimle inanıyorum!..

29.12.2007, cumartesi

Bektaş Azizoğlu

Üsküdar-İSTANBUL

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..