Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Büyük küçük herkesin sevdigi bir yemek "Udon"

Büyük küçük herkesin sevdigi bir yemek "Udon"
 

Evde pisen UDON yemegi


Evde yapilacak is cok oldugunda, yemek yapmak icin zamanim olmadiginda kimsenin hayir demeyecegi bir yemegimiz var .

Biraz tembel isi. Cunku set halinde makarnasi corba suyu ve arti malzemelerle bes dakika icinde bir kisiligi yemege hazir hale gelir. Makarnanin biraz kalin ve haslanmisi ile corba suyu yunu tencereye bosaltip kaynatiyorsunuz birkac dakika . Isterseniz ufak kesilmis lahana parcalarini ve indirmeden once gunluk aldiginiz yumurtayi ekleyip kaynatma suresini biraz uzatirsaniz en fazla on dakikada bir kisilik yemek hazir .

Ozellikle herkesin ayni saatte oturup yemek yiyemedikleri gunler icin uygun . Cocuklar kendileri bile pisirebilirler Kurstan geldikten sonra anne baba TV seyrederken . Bencil oldugumu dusunmeyin . Biz de bari bir yumurta kirmasini ogrensin derler ya onun gibi bir sey .

Yemegin adi UDON. Yazin soguk kisin sicak yenilir.. Bazi lokantlarda bir cok cesidi sunulur . Ne olursa olsun pirinc yiyecegim diyenler onu da ismarlarla .

Ben genellikle udonu sicak ve sebzeli yemegi seviyorum . Icinde tofunun kizarmis dilimleri ve yumurta da olursa daha leziz olur . Her yemekte oldugu gibi soya sosu kullanilir. Yoresine gore sosun az ya da cok olamsi soz konusu .

Biraz once dersim bitince esim pisirdi . Hem kendisi hem benim icin . Dun ben Turk yemegi yapmistim. Evdekiler Turk yemegini de sevdikleri icin sorun yok .

Kardesim Mutlumavinin kulaklari cinlasin. Onun sevdigi yemeklerden birisidir. Bir gun tatmaniz dilegiyle ....

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..