Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Büyükşehir Kanunu’nu 18 yaşa soralım

Büyükşehir Kanunu’nu 18 yaşa soralım
 

13 il; büyükşehir kanunuyla büyücek şehir oldu mu, olacak mı? Yoksa bu yük olacak mı? Kime yük olacak? Bu kanun gerekli mi, gereksiz mi; yararlı mı, yararsız mı? Kime?

Köylüler yaşadı! Evet, tam beş sene gelir vergisi, emlâk vergisi vb. vermeyecek. Beş sene sonrası ise Allah Kerim. Beş sene içinde kim yaşaya, kim öle; kim oy vere, kim vermeye.

Büyükşehir Kanunu’nu 18 yaşa soralım: “ Sevgili 18 yaşındakiler, bu kanun sizce gerekli mi, yararlı mı?”

Çünkü 18 yaşın üstündekiler doğru cevap veremez, onların tecrübesi yok.

Fakat şimdiki 18 yaşındakiler; doğuştan tecrübeliler. Çünkü onlar köy yönetmişler, ilçe yönetmişler, il yönetmişler, ülke yönetmişler. Artık onlar kendilerini yönetebileceklerine göre; anacanları “Oğlum!” veya “Kızım!” “Ceketini giy”, “Hırkanı al”, Şalını tak”, “Şapkanı tak”, Eve erken gel”, “Kimseyle kavga etme.” demeyecektir.

18 yaşa güvenelim; onlar en iyi kanunları çıkartabilirler.

Eğer 18 yaş seçilmece hakkı doğmazsa; tüm milletvekili adaylara 23-30 yaş arasında olmalıdır. Bir dahaki yerel ve genel seçimlerde 30 yaşın üzerinde kimse olmasın. Çünkü onlar gençtir, enerjiktir, çabuk yorulmazlar, zorluklardan kaçmazlar. Yücelsel bayramlarda ve günlerde daha coşkulu olabilirler.

Şimdiki milletvekilleri eğer gençlere güveniyorlarsa aday olmasınlar.

Kendine güveniciler aday olsun, bunlara güveniciler de seçsin.

Ancak tüm adaylar beş seneliğine bir defaya özgü seçilsin, bir daha aday olmasın. Eğer güveniyorsak başka genç adayları da seçmeliyiz.

Fakat bu adaylar; Türk Milleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Bayrağı’na, Türkçe’ye, Türk önderlerine, Allah’a, İslâmiyet’e,  Kur’an-ı Kerim’e, enbiyâlara, evliyâlara, âlimlere (sahtelerine değil), insanlara, Müslümanlara, Türklere sevgi ve saygı çerçevesinde bağlı olacaklarına söz vermelidir. Aldıkları kararlardan da sorumlu tutulmalıdırlar.

Yararlı, gerekli hizmet edecekler için beş sene yeterlidir. Yeter ki sözlerimizde, eylemlerimizde samimi olalım.

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..