Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Portakal Çiçeği ve FISILTI

http://blog.milliyet.com.tr/elvince

11 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Buyurun aşureye; ya sine i PKK ya sine i millet…

Buyurun aşureye; ya sine i PKK ya sine i millet…
 

Bir parti kuruluşunun gerekçesi ne olursa olsun silahlı eylemlere arka çıkıyor, eli kanlı bebek katillerini koruyorsa hukuksal olarak kapatılmalıdır.Teröre bulaşmış bir parti hiçbir şekilde oluşumunu devam ettiremez. Bu bağlamda; siyasi hedefi: Türkiye Cumhuriyetinin bütünlüğünü bozmak olan oyun bozan DTP kapatılmıştır.

Demokrasi adına atılmış güzel bir adım olarak karşılıyorum bunu. Kapatma kararının çıkarıl-a-mayacağını sanıyordum.Terör örgütü olan PKK ile bağlantısı çok kere ve çok yerde göz önünde olmasına rağmen, Kürt vatandaşlarımızın çoğunluğunun oylarıyla meclise sokulduğu için, onların kırgınlık yaşamamaları adına sadece alacağı hazine yardımının kesileceği hakkında bir inancım vardı.

Terörün tabanını genişleten, sokağa hatta masumlara kadar indirgeyen bu parti her canı sıkıldığında Türkiye Cumhuriyetini çeşitli şekillerde tehdit ediyordu. Türk ve Kürt halkı arasında köprü olmasını beklediğim DTP sivri ithamlar ve söylemlerle ara bozuculuk yaparak cadı kazanını fokur fokur kaynatıyordu. Dünyanın hiçbir yerinde tehditlerle siyaset yapılmasına izin verilmez.

“Sine i millete” döneriz diyorlardı DTP milletvekilleri, sadece iki milletvekilenin yasaklı olması, bu kararın DTP adına ne kadar yumuşatıldığını ortaya koymakta. İsterlerse yeni bir parti kurarak, iyi niyetle Türk ve Kürt halkı arasında köprü olarak, yanlışlarından sıyrılıp PKK dan uzaklaşırlarsa onları saygıyla selamlarım. KURBAN TAKLİDİ yaparak hiçbir yere varılmayacağını artık anlamışlardır.

Sokaklar karışırsa, ( bundan kaçınılacağını düşünüyorum) bu olumsuz hamleler DTP nin kapatılmasının ne kadar haklı olduğunu kanıtlayacaktır.Yeni bir parti kurarak demokratik mücadelerine terör adına değil, her iki halkın kardeşliği adına devam edeceklerine inanıyorum.

Süreç sancısız ve demokrasi adına en iyi şekilde idame edilmelidir, temennim budur…

 
Toplam blog
: 76
: 2902
Kayıt tarihi
: 06.11.06
 
 

"Yasamak sakaya gelmez,büyük bir ciddiyetle yasayacaksinbir sincap gibi mesela,yani yasamin disinda ..