Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Çağdaş kölelik

Çağdaş kölelik
 

Sizce kölelik kalkmış mıdır? Yoksa hepimiz her geçen gün fazlalaşarak köleleşmekte miyiz? Hemen karşı çıkıp “ ben kimsenin kölesi değilim” dediğinizi duyar gibiyim.

Ne kadar karşı çıkarsanız çıkın, hepimiz, hepiniz "modern kölelersiniz". İş yerinde patronunuzun, mormal yaşamınızda; cebinizdeki cüzdanınızda duran, size güven ve rahatlık veren kredi kartlarınızın, dolayısıyla da bankaların…

Diyeceksiniz ki köle iradesi dışında alınıp satılabilendir… Peki siz değil misiniz? Patronunuz maaş vererek sizi satın almıyor mu? Onun isteklerini harfiyen uygulmak zorunda ve durumunda değil misiniz? Kredi kartlarınızın bir kölesi değil misiniz?

Köleliğin belli başlı ortak özellikleri nelerdir? Özgürlüklerin kısıtlanması, emeğin sömürülmesi değil midir? Geçmişte köleler yapılanları okudukça nasıl üzülüyor ve insanlık dışı olduğunu düşünüyorsınız. Oysa şimdi de birer kölesiniz. Çağdaş köleler…Eşinizin, patronunuzun, kredi kartları ve bankalarınızın kölesi…

Belki geçmişte yaşanan kölelik kadar alim değilk ancak, çağın getirdiği koşullarda hepiniz, hepimi köleyiz. Sistemin getirdiği ve gerektirdiği şartlarda kölesiniz….

http://www.turkiyeinternette.com/haber/7236-makale-cagdas-kolelik.html

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..