Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tüyap kitap fuarı ve park ücretleri....

Tüyap kitap fuarı ve park ücretleri....
 

Tüyap Kitap Fuarındayız bu yazıyı yazarken.. Gerçekten de ülkenin kültür ve eğitimi için çok önemli bir olay.. İndirimli kitap alabildiğiniz gibi birçok yazarla da tanışıp imza alma imkanınız var.. Organiasyon oldukça düzenli vs.. Üstelik de giriş yalnızca 5 TL. Fakat daha girmeden önce park yerine geliyorsunuz (mecbıri.. çünkü başka park yeri yok).. Kaç TL dersiniz? 10 TL ödemek zorundasınız.. Canım bedava mı olsun yani? Tabii ki değil ama daha insaflı bir ücret uygulayamaz mısın yani? Örneğin 5 TL.. Adam diğer 5 TL ile de bir kitap alsın..

"Sana ne canım benim gelirimden.. Ben de kazanmak zorundayım vs" diyebilirsin.. Ama, zaten kiraladığın standlardan aldığın ücretle dünyanın gelirimi sağlıyorsun..
Bilet ücreti de alıyorsun.. Yahu park ücretini de bira daha insaflı tutsana.."Yooook Olmaz.. Buldum mu ......"

Evet Keynes de öyle söylüyor.. Meşhur İktisat Bilimcisi.. Ama bir söz daha var çok meşhur.. Bizce Keynes'in lafından da geçerli;

"Ne oldum deme Ne olacağım de... Bugünün bir yarını da olabilir"..

Biz ne firmalar gördük burnundan kıl aldırmayan... En başta SUPERONLINE ve sonra TURKCELL gibi.. Kendilerini KRAL sandılar.. Bütün kuralları koydular, kayıtsız şartsız.. Şimdi mal ve hizmet satmak için nerdeyse "POPO" öpüyorlar.. Korkunç rekabet karşısında..

Bu işler belli olmaz.. Yarın öbür gün bir firma çıkar öyle bir rekabet yapar ki, tüketici de oraya gidiverir hemen.. Senden de rövanşı almış olur..

Tabii Türkiye'deki bu tip firmaların tek avantajı "Tüketicinin bilinçsiz olması ve hakkını aramamasıdır".. Ama belli mi olur.. Gün ola harman ola.. Bu insanlar da insanlık vasıflarının gerektirdiği şekilde bilinçlenirler elbet..

TUVALET BİZ TÜRKLER İÇİN BİR AYRICALIK MI?

Çok önemli diğer bir konu da şu.. İnsanlar 10 larca kilometre yol gelmiş.. Park paralarını, bilet paralarını, kitap paralarını vs ödemiş.. Bir tuvalete gitme gereksinimi duymuş.. Fakat o da ne tuvalete gitmek için upuzun kuyruğa girmeleri gerekiyor..

Be güzel kardeşim.. Bu kadar muazzam bir tesisin bu kadar yetersiz tuvaletleri olur mu? Bu adil bir şey mi? Nerdeyse onbinlerce kişiye 3-5 tuvalet mi yani? Olmaz.. Gerçekten de kabul edilebilir gibi değil..

Bu milletin "rezil" bir tuvalet kültürü olduğunu biliyoruz maalesef.. Bahçedeki kubura yapma safhasından, bir türlü adam gibi alaturka tuvalet kullanıp sifonu da insan gibi çekme alışkanlığına geçememiştir milletimiz henüz..

Hatta daha da ileri gidelim.. gecekondusunda, kapıda Mercedes vardır.. Ama tuvalet o kadar da önemli değildir.. Nasıl olsa dışarda her taraf tuvalettir.. Üstelik bir de hazır kubur ve hatta bir de kulube varsa daha ne olsun ki.. vesaire vesaire..

Dolayısıyla, TÜYAP gibi son derece medeni bir ortamda herhalde bu gereksinimin de en üst seviyede karşılanabilmesi herhalde olmazsa olmaz bir niteliktir.

Bütün bunlar bir yana TÜYAP' a böyle muazzam bir olanağı İstanbul ve Türk halkına sundukları için gönülden teşekkür ediyoruz.. Sağolun.. Kazandığınız paralar da size helal olsun - park ücretlerindeki çekince geçerli olmak kaydıyla :)
http://www.turkiyeinternette.com/haber/7226-kara-tahta-tuyap-kitap-fuari-ve-park-ucretleri.html
BİR DÜŞÜNEN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..