Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Haber
 

Çağdaş Türkiye'nin Acı Kaybı

Çağdaş Türkiye'nin Acı Kaybı
 

Türkiye bugün çağdaş bir toplum olmasında büyük emeği geçen önemli bir insanını kaybetti. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)’nin kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, 27 seneden bu yana mücadele verdiği kansere yenik düşerek, bu sabah saat 04.45’te aramızdan ayrıldı.

Türkiye için bu kayıp, daha önce yitirdiği değerlerinden daha büyük ve daha acı bir kayıp olmakta şüphesiz. Türkan Saylan, Türkiye’nin bugün çağdaş bir toplum olma yolunda ilerlemeler kaydetmesinde emeği olan belki de ilk isimdi. Bugün eğer Türkiye’nin kırsal bölgelerinde doğup, büyüyen ve ailelerinin maddi imkânsızlıkları yüzünden okuyamayan, okul yüzü göremeden daha küçük yaşlarda koca evine yollanan kız çocukları okuyup, tahsillerini tamamlayarak iyi birer mesleğin sahibi olabiliyorlarsa bu ülkede; bu övüncün bir diğer sahibi de Türkan Hoca sayılır.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde olduğu gibi, esas mesleği olan sağlıkta da çeşitli derneklerin üst düzeyde yöneticiliğini yapan Türkan Saylan, her iki alanda da toplumunun yararı için çalıştı. Toplumunun çağdaş bir düzeye ulaşabilmesi için büyük uğraşlar veren böylesi insanlar hakkında, ne yazık ki ülkemizde bazı çevrelerden asılsız söylemler yayılmaktadır. Annesinin İngiliz olmasını fırsat bilen insanlar, Türkan Saylan’ı misyonerlikle suçlayacak kadar ileri gidebilmişlerdir.

Bütün hayatı boyunca bulunduğu mevkilerde toplumunun yararı için çalışan Türkan Saylan, çağdaş bir Türk toplumu yaratma çabalarının bedelini; Ergenekon Davası kapsamında evinin polisler tarafından aranmasıyla ödedi.

Çağdaş Türkiye bugün en kararlı savunucusunu kaybetti. Türkiye’nin çağdaş medeniyetler arasındaki yerini bir an önce alabilmesi için ilk önce cehaletle olan savaşını kazanması gerekiyor. Şimdi bu savaşı sürdürecek yeni neferler aranıyor.

 
Toplam blog
: 266
: 1321
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

1982 yılında İstanbul'da doğdum. Açık Öğretim Fakültesi İşletme Lisans eğitimimi 2005 yılında tam..