Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '08

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çamlıkahve’de kahvaltı keyfi…

Çamlıkahve’de kahvaltı keyfi…
 

Ağustosun yarısı yaz, yarısı kış derlerdi eskiden, her ne kadar şu günler hava sıcaksa da yazın bitmesi yakındır. Bursa’da veya yakın çevrede yaşayanlar veya yolu Bursa’dan, özellikle Mudanya’dan geçenlerin yaz bitmeden Çamlıkahve’de bir sabah kahvaltısı veya akşamüstü bir Türk kahvesi keyfini kaçırmamalarını istiyorum. Çamlıkahve’yi çok geç keşfetmemize rağmen her yaz bir ya da iki kez mutlaka ve misafirlerimizle gitmekten çok hoşlandığımız bir yer oldu.

Çamlıkahve’ye gitmek için Mudanya’dan Zeytinbağı’na, eski adıyla ve Bursalıların hala kullandığı adıyla Tirilye’ye doğru yola çıkın. Harika manzara eşliğinde önce Kumyaka’yı geçecek, sonra Tirilye’ye ulaşacaksınız. Yeşille mavinin yakınlığı karşısında kendinizi Ege veya Akdeniz kıyılarında hissedebilirsiniz. Tirilye kıyıları henüz çok kirletilememiş, biraz da körfezin sonu olduğu için belki daha temiz. Tirilye’de mutlaka arabasız dolaşın, sahile inen yoldan geçin, akşam saati gittiyseniz mutlaka balık yiyin ama karnınız aç ve kahvaltı hayalleriyle yola çıktıysanız Karacabey levhasını takip edin. Çok geçmeden Çamlıkahve levhası çıkıyor, yukarı doğru kısa bir tırmanışın ardından solunuzda yer alan o berbat mimarili sevimsiz yeşil rengiyle bütün tepeyi çirkinleştiren, kimin neden ve nasıl böyle bir kıyım yaptığına şaşıp kaldığınız Çamlıkahve Sitesini görmeden sağa yönelin. Çamlıkahve körfeze hâkim bir tepede. Karşı kıyıda Armutlu ve aşağıda Trilye ayaklar altında. Tertemiz bir hava, muhteşem bir manzara ve harika hizmet.

İsterseniz kıyı tarafında şemsiyelerin altında deniz manzaralı, isterseniz çam ağaçları altında daha koyu bir gölgede tahta masalara oturun. Kahvaltı muhteşem, peynir, salam, domates, salatalıktan oluşan kahvaltı tabağının yanına küçük paketlerde tereyağ, bal, reçel, ortaya acılı ezme, zeytin ezmesi, ballı kaymak ve tabii ki zeytin ve baharatlı zeytinyağı geliyor. Harika demlenmiş ajda bardaklarında çay eşliğinde kahvaltınızı yapabilirsiniz. Bunlar yetmez diyenlere ilave yapılıyor sanırım ama biz dört kişi tıka basa doyduğumuz halde her şeyi bitiremedik.

İstanbul’dan feribotla Bursa’ya gelen veya İstanbul’a geçecek olan ve acelesi olmayanlar için de sadece 20-30 dk arası bir yolculukla hem Tirilye hem de Çamlıkahve’ye ulaşabilirsiniz. Güzelyalı feribotundan sonra Mudanya levhalarını izlemek yeterli.

Yazın son günleri 12,5 YTL. olan kahvaltı ücreti karşılığı kendinizi Bursa’nın dışında ama çok yakınında, sakin, huzurlu, güler yüzlü garsonların ve mutfakta çalışan tertemiz kadınların ellerine bırakın. Çamlıkahve’ye gittiğinize pişman olmayacaksınız. Yanınıza fotoğraf makinesi almayı da unutmayın.

 
Toplam blog
: 111
: 5210
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

1997 yılında öğretmenliğe başlamış bir mühendisim. Bir oğlum var. Çocukları ve yaşamı seviyorum. ..