Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Çanakkale

Çanakkale
 

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ


Tarihin yazıldığı yer, bir devrin battığı yer, Çanakkale sınırlarına girdiğim andan itibaren aklım tamamen toprağın altında yatan sayısız şehitlere odaklanmıştı. Kulağım bir ara otobüste çalan türküye takıldı. " Bismillah de koca Seyit , sen biraz daha dayan ordusuyla hücuma kalksın malazgirtte Alparslan, atını birdaha denize sürsün Fatih Sultan , biraz daha dayan koca Seyit Medineden yola çıksın Halid Bin Velid. " Ahmet Bozkuş böyle diyordu ve işte Çanakkale' deydik. Ayaklarım toprağa basarken ağrıyordu sanki hele birde tek tek şehitlerimizin mezarlarını görünce canlı canlı toprağa giresim geldi. Başka hiçbir askerde yok bu cesaret ve iman. 63 kişiyle 10.000 İngiliz askerini püskürten Ezineli Yahya Çavuş ' u duydüğumda bu toprakların çocuğu ve o ataların torunu olduğum için büyük gurur duydum . 63 kişiyle büyük mücadele verip askerimize zaman kazandıran Yahya Çavuş artık dayanamadığında askerleriyle birkikte şehit düşer ( Ruhları şad olsun ) düşman askerleri cepheye geldiğinde büyük şok yaşar çünkü 10.000 askeri sadece 63 kişi oyalamıştır. Bunun üzerine düşman askerlerinin komutanı " ben anlayamıyorum onlar kuru ekmek yiyorlar, soğuk yerde oturuyorlar bizde hertürlü imkan olmasına rağmen nasıl kazanan onlar oluyor. "Hertürlü imkan var ama olmayan birşey var İman. O sıralarda askerlerimiz su dahi bulamıyordu. Öyle ki savaş sırasında dayanamayan 2 askerimiz bir gece cepheden  sızarak adı sonradan " kanlıdere " olarak değiştirilen dereye gelip kana kana su içiyorlar fakat ağızlarında farklı bir tat seziyorlar çok susamış oldukları için pek üstüne düşmüyorlar ve sudan birazda mataralarına dolduruyorlar. Sabah saatlerinde tekrar içtikleri su dahada acımış bir tat veriyor asker matarayı yere eğdiğinde  kıpkırmızı kan döküldüğünü görüyor. Şehitlerimizin kanı dereye karışmış. İşte böyle kazanılan bir savaş evet Çanakkale o gün geçilseydi şuan her şey daha da farklı olurdu. Allah bu millete birdaha öyle günler yaşatmasın. 

   YARBAY HASAN BEY

Beni derinden etkileyen bir anıda. Yarbay Hasan Bey. Yarbay Hasan Bey  Kilitbahirden geçerken bitkin ve yaralı bir köpek buluyor ona yardım ediyor ve su veriyor bu sayede köpek Yarbay Hasan Bey ' i hiç bırakmıyor ayrıca askerlerede faydalı oluyor nöbet tutuyor bekçilik yapıyor. Yarbay Hasan Bey bu köpeğe canberk ismini koyuyor birkaç zaman sonra cephede gezerken yaralı bir düşman askeri görüyor ve niyeti yardım etmek olan Yarbay Hasan Bey ' e düşman askeri aniden hançerini saplıyor Yarbay Hasan Bey kanlar içinde yere yığılırken canberkde koşarak yanına geliyor. Artık şehadet şerbeti içmeye hazırlanan Yarbay Hasan Bey biranda çevresindekilere beni kaldırın diyor ve ağzından şu cümle dökülüyor. " Niye zahmet ettiniz Ya Resulullah. " 

 Yarbay Hasan Bey ' in  üstündeki bayrağın altına canberk giriyor defnetmek için bayrağı kaldırdıklarında sadık köpek canberk ' inde cansız cesedini buluyorlar. 

Ve  Winston Churchill  " Biz , Çanakkale ' de Türklerle değil Tanrı ile savaştık . O yüzden yenildik . . . "    

diyor.

 Bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun .

 
Toplam blog
: 5
: 269
Kayıt tarihi
: 10.01.13
 
 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde İşletme bölümünde okumaktayım. Uğruna 6317 şehitin veri..