Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Felsefe
 

Canınız mı sıkılıyor ?

Canınız mı sıkılıyor ?
 

Canınız çok mu sıkılıyor ?

Naçizane tespitlerim ;

a) Bahar vurgunu yemiş olabilirsiz.Kuşların cıvıl cıvıl ötüşü, erik ağaçlarının taze gelin gibi emsallerinden önce gelinliklerini giymeleri, bahar dallarının örgütlü isyanı sizi sarhoş etmiş olabilir. Ancak tüm gelişmeler sizin akşam eve ekmek götürmenizi unutturacak boyutta olmaması gerekir. Şair' lerin bu mevsimde yazdıklarına pek kulak asmayın, ekmeği unutmanın vebalini bırakınız onlar taşısınlar. Özet olarak telaşlanacak ve panik yapacak bir durum yoktur: Canınızın sıkkınlığı mevsimsel olup bünyenizi terketmesi mevsim sonunu bulacaktır. Duygusal filmler, şiir kitapları ve nostaljiden mümkün olduğunca uzak durun.

b) Mart ayının dert ayı olduğunu söylerler. Emlak vergisi, kira, kredi kart ekstresi, elektrik, su, doğalgaz, telefon v.s. faturalarının son ödeme tarihi yaklaşmaktadır üstelik işyerinden maaş avans talebiniz reddedilmiş olabilir. Olsun ne gam. Benim size önerim hiçbirini ödemeyin, bir kere ödememekle hiç kimseye bir şey olmamıştır. Tecrübe ile sabittir. Önümüzdeki ay hepsini (zor) ödersiniz. Neş'enizi kaybetmeye değermi. Asla stress yapmayın. Canınızın sıkkınlığı aysonunda geçecektir. Pahalı yiyeceklerden, gider arzedecek sosyal faaliyetlerden uzak durun.

c) Ülkemizdeki günlük gelişmelerden etkilenmiş olabilirsiniz. Bugün şafak vakti yapılan gözaltına alınmalar canınızı sıkmış olabilir. O insanların bazılarının savunduğu değerler sizinde değerleriniz olabilir. Olsun! Bu kadar evhamlı ve kasvetli olmanızı anlamıyorum. Bir sabah saat 04.00 gibi sizi de gelip evinizden alacak halleri yok ya memur arkadaşların. İçinizi ferah tutun sizi almazlar, hem siz hiçbir şey yapmadınız ki. Daha size gelene kadar ohooooo derim sadece. Canınızın sıkkınlığı günlük olabilir. Önerim haber seyretmeyin, gazete okumayın, sosyal içerikli filmlerden uzak durun.

d) Ne, nasıl, pek anlayamadım ?

Tüm dediklerimi yaptınız hala mı canınız sıkılıyor?

Ah be kardeşim !

Bu güzelim memleket senin sahip olman gerekiyor.

SAHİP OLMAN GEREKİYOR !

21.Mart.2008/Cuma

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..