Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Canlarım !

Canlarım !
 

Bilkent Üniversitesi : İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü Hazırlık öğrencisi BÜŞRA BEK
Bilkent Üniversitesi : Hukuk Fakültesi öğrencisi ÖZGÜR TURAN ATTİLA
Bilkent Üniversitesi : Ticaret ve Yönetim Bölümü öğrencisi TARIK ŞÜKRÜ YILMAZ
Bilkent Üniversitesi : Uluslararası İlişkiler Hazırlık öğrencisi CEREN OKKALI
Bilkent Üniversitesi : Siyasal Bilimler Fakültesi 1.sınıf öğrencisi ELİF KOYUNCUOĞLU
Bilkent Üniversitesi : Turizm Otelcilik Yüksek Okulu öğrencisi EROL CAN ÖZDOKUMACI
Bilkent Üniversitesi : Kimya Bölümü Hazırlık öğrencisi OĞUZHAN TOZBURUN

Yaşları 18-19. Bir kısmı bu yıl başladı. Onların yaşlarında evletlarımız var. Hepsi pırıl pırıl, gencecik fidanlar. Ailelerle birlikte tüm Türkiye üzüldü. Evlâtları yanında olmayan herkes telefonlara sarılıp; "Aman yavrum dikkat et kombiye " diye çocuklarını uyardı. O acı karşısında kendi çocuklarının sesini duymak istedi. Ben de aradım oğlumu. Doğalgaz kullananların çoğu , bu hadiseden sonra gece sık sık kalkıp çocuklarını kontrol ediyor. Evlat acısını Allah hiç kimseye vermesin. Bizler bu kadar etkilenmişsek, ateşin düştüğü yürekleri tahmin bile edemiyorum.

Mekânları Cennet olsun. Ailelerine Allah sabır ve güç versin.

Ben kadere inananlardanım. Körü körüne olmamak kaydı ile. 2002 yılında bu şekli ile ruhsat verilmesi hata kabul. Ama düşünecek olursak 6 yıl boyunca tek bir vak'a olmamış. Bir üst kat'ta zehirlenen ailede , Hollanda'da Master eğitimi yapan ve yeni yıl tatili için gelen genç, herkes uyurken o uyumamış ve ailesini kurtarmış.

Bazı insanlara ölüm hiç yakışmıyor. Bu 7 tane gecimize yakışmadığı gibi. Tarık, Büşra ve Ceren birkaç gün öncesi Huzurevi'ni ziyarete gitmiş, büyüklerin elini öpmüşler. Yürekleri bu denli sevgi dolu çocukların yaşadığı bu son hepimize ders olmalı. Öss 'nin herşey olmadığını, hayatta verilecek tek sınavında o olmadığını bir kez daha anlamış olduk. Ölüm en büyük sınav !

Her kötü hadisenin oluşumunda bir neden olduğuna inanırım. 1999 depreminden sonra , toplumsal bilinç oluştu. Satın alınacak evlerde farklı kriterler aranmaya başlandı. Korunma yöntemleri, önlemler öğrenildi. Keşke onca insan ihmaller ve denetimsizlikler sonucu hayatını kaybetmeseydi. Ama o büyük felâket, daha büyük felâketlerin önüne geçti.

Bu hadisede de pırıl pırıl evlâtlarımızı yüreğimiz sızlayarak toprağa verdik. Sonrasında birçok insan kapattığı menfez kapaklarını açtı, bacasını kontrol ettirdi, yırtık delik boruları değiştirdi, teknik servis çağırıp kombisinin bakımını yaptırdı, doğalgaz şirketleri olaya daha bir titiz yaklaşacak bundan böyle. Veysel Karani Demir gibi bir yaratıktan kurtuldu koca başkent. Tüm bunları üst üste koyacak olursak, çocuklarımız ebediyete giderken belki de binlerce yaşıtlarının, küçücük bebeklerin de hayatını kurtardılar.

Dualarım onlar için. Adları teker teker ezberimde. Geçtiğimiz Cuma günü en yakınımda ki cami'nin imamı'na çocukların isimlerini bir kâğıda yazarak verdim. Sağolsun kırmadı ve Cuma namazından sonra cemaat dağılmadan Kur'an okuyarak dua etti. Bu konuda duyarlılar. Dilerseniz sizde yapabilirsiniz. Burada bunu vurgulayış amacım o.

Meleklerle dost olsunlar.

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..