Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Canlı tarih Fatma nine

Canlı tarih Fatma nine
 

Kenya`da yaşayan 86 yaşındaki Kimani Maruge, dünyanın en yaşlı ilkokul öğrencisi ayrıcalığına sahip oldu.

Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Cengiz Alatlı, 71 yaşında. Öğrenme şevkini ve yaşama arzusunu hiç kaybetmeyenlerden.

Ankara’da yaşayan 83 yaşındaki Mehmet Halis Beyhanoğlu, II. Dünya Savaşı’nda yarım bıraktığı eğitimini tamamlamak için 1998 yılında Üniversite sınavına girdi. Mehmet Dede, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin 2 yıllık Mali İdareler bölümünü birincilikle bitirdi. Dikey geçişle girdiği İktisat Fakültesi’nden bu yıl mezun olacak olan Mehmet Dede, en yaşlı üniversite öğrencisi olarak ‘Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuracak.

Avustralya'da yüksek lisans programını tamamlayan 94'lük nine, dünyada yüksek lisans eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi unvanının sahibi oldu.

Phyllis Turner adlı 94'lük nine, Avustralya'nın Adelaide Üniversitesi'nde 90 yaşında başladığı tıp sahasındaki yüksek lisans programını tamamlayarak ''lisansüstü eğitimini tamamlayan en yaşlı kişi'' unvanını elde etti.

ABD’de, 50 yıl sonra yarım bıraktığı okuluna dönmeye karar veren 87 yaşındaki Clarence Garrett, törenle üniversite diplomasını aldı.

Siyaset Meydanı Programının Onur Ödülü sahibi, 9 yaşında iken Çanakkale Savaşında babasını şehit vermiş ve bu savaşın canlı tarihi Fatma Nine, Velev ki okumak istedi ve üniversite sınavını kazanarak bir fakülteye kayıt yaptırdı. Şimdi sen;

Fatma Nineyi başörtülü diye üniversiteye almayacak mısın?

Aldın diyelim, amfide, başörtülü Fatma Nineyi görünce ders anlatmaktan vaz mı geçeceksin?

Ders anlattın, sınava da soktun diyelim, sınav kâğıdına düşük not mu vereceksin?

O, bu milletin her ferdinin Fatma Ninesidir. 99 yıldır nasıl başını örtüyor ise, aynı başörtüsü ile, tapuya da gider, hastaneye de gider, yolda da yürür, paşa gönlü isterse üniversiteye de girer.

Bir gün, Fatma Nineler de üniversite kapısına dayandığında girişlerini engelle de görelim.

Sen kimsin be!

 
Toplam blog
: 38
: 485
Kayıt tarihi
: 01.05.07
 
 

Orman mühendisiyim. 1992 yılından beri orman kadastro işinde çalışmaktayım. Amacım insanları orman k..