Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '08

 
Kategori
Spor
 

Çarşı yeni takım kursun

Çarşı yeni takım kursun
 

Zaten akside düşünülemezdi, çarşı belki de geç bile kaldı. Beşiktaş'ın nasıl kötü yönetildiğini, Seba sonrası dönemde köklerinden uzaklaştığını, çıktığı yumurtayı beğenmeyen civciv gibi aslına ihanet ettiğini birinci elden onlar biliyordu. Biliyorlardı da bu gidişe herhangi bir etkilerinin olma yolu yoktu. Demirören'in kulübü ne kadar borçlandırdığı belirsizdi. O kadar ki Tuncay Özilhan gibi efsane bir iş adamı - spor adamı dahi bu belden aşağı vuran kaos düzeninin kestiği topa giremedi. Çarşı nasıl girebilirdi ki?

Ben Beşiktaş'ı özledim arkadaşım! Her sene Galatasaray'ıma kök söktüren, kartalları özledim. Onlarsız hep bir şeyler eksik kalıyor.

Bundan üç yıl önce Manchaster United takımı hisselerinin Amerikallılara satılmasını Man Utd. taraftarları şiddetle protesto etti. Hatta ismi "United Football Club of Manchaster" olan yeni bir takım kurma hazılığına da girdiler. Taraftar baskısı o kadar yoğun hissedildiki, o zaman takımdan gönderilmesi gündemde olan Sir Alex Ferguson takımda kaldı. Ferguson'un takımın başında sahaya çıkması taraftarları tatmin etti, çünkü o bu takımın ruhuydu ve ruhun orada olması başarı - başarısızlıktan daha önemliydi.

Bugün gerçek Beşiktaş taraftarının da esas derdi, sahaya parlak yabancı transferlerle çıkmış kırıtık bir takım izlemekten ziyade her maç kazanmak için kalbinden oyanayan gerçek bir takım görmek. Gerçek bir takımda parayla değil emekle, sevgiyle, kendini adayarak çalışarak ve hepsinden önemlisi doğru ve akıllı idarecilikle olur. E bunların hiçbirisi de Demirören-Engin ikilisinde yok?

O zaman başta kendini fesh eden çarşıya ve Seba dönemindeki Beşiktaş'ı özleyen tüm taraftarlara önerim, yeni bir takım kurulmasıdır. Adı pekala da Beşiktaş Futblol Kulübü (BFK) olabilir. Amatörden girsinler lige. Birinci lige çıkması 10 yıl sürer. Eski iddialı günlerine dönmesi 15.

Sivas'ın kısıtlı bütçesini nasıl yönettiğini ve şampiyonluğa ortak olduğunu gördük. Para her şey değil. Zaten Beşiktaş'lı taraftarların bu hareketi ve ilginin BJK'dan BFK'ya kayması eninde sonunda Demirören ekibini pes etmeye, uzlaşmaya ya da çekilmeye zorlayacaktır. Bir kaç yıl içinde kamuoyu baskısı birleşmeyi de getirir.

Beşiktaş Futbol Kulübü kurulsun. Artık ben de o takımın taraftarı olup her maçına da gitmezsem şerefsizim.

K.

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..