Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Fotoğraf
 

Çatalpınar Kudof'un kadrajında

Çatalpınar Kudof'un kadrajında
 

Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları


Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları adıyla bilinen ve fotoğrafçıların bir araya gelmesiyle oluşan topluluk, kadraj kadraj Ordu'yu fotoğraflıyor. Ordulu olmanın da verdiği tanıtım heyecanıyla çalışan ekip geçtiğimiz günlerde Çatalpınar ilçesini kadrajına aldı.

Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe'nin davetlisi olarak ilçeye giden KUDOF ekibi şehrin her detayını ölümsüzleştirdi.
Çatalpınar fotoğraf etkinliğine Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Dernek Başkanı Ilhan Türkmen, Fotoğraf ekibinden Mehmet Şenocak,Hamdi Demetgül,Fatih Galender Zengin,Kadirhan Çakar,Mustafa Çapa ve Talip Kocakoç katıldı.

2 Ekip Halinde Çalışıldı
Fotoğraf sanatçıları iki ekibe ayrılırken Çatalpınar'ın balta girmemiş ormanlarından suyun en berrak olduğu şelalelerine kadar her yer adım adım gezildi. KUDOF Başkanı Ilhan Türkmen liderliğindeki ekip zaman zaman belirledikleri ortak noktalarda buluşarak kadrajları değerlendirdiler.

Kayatepe, Ortaköy, su değirmenleri, taş ve demir ustaları, kanyonlar, serender ve ahşap mimari, tarihi ahşap camiler, geniş çaplı yüzyıllık ağaçlar fotoğrafçıların gözünden geniş bir arşivde harmanlandı.

Serenderler Kudof’a Model Oldu

Karadeniz’in olmazsa olmazlarından olan ve yöre halkının mısır gibi bakliyatlarını korumak için kullandıkları ahşap yapılar,serenderler, Kudof’un kadrajlarını süsledi. Genellikle 4 sütun üzerine oturtulmuş bu tarihi ve ahşap yapılar Kudof’un dikkatini çeken en güzel detaylardan biri oldu.

Kış Hazırlıkları Ekibe İlham Kaynağı Oldu

Yine Karadeniz’in vazgeçilmezlerinden olan pekmez yapımı da Kudof’un ilham kaynakları arasındaydı. Ekibin de yüzünü güldüren, keyifli anlar yaşatan köy halkının kış hazırlıkları görülmeye değer türden. Fotoğraf sanatçıları zaman zaman köy halkından müsade alarak evlere girdi, adeta aileden biriymiş gibi onların fotoğraflarını çekti. Kudof bu eşsiz görüntüleri de sosyal medya hesapları aracılığı ile dünya ile tanıştıracak.

Kudof Köy Çocuklarının Gülen Yüzü Oldu
Ilçenin doğal yapısını arşivleyen Kuzeydoğu Fotoğrafçıları ekibi sosyo-kültürel dinamikleri de yerinde keşfetti. 
Özellikle yollarda, evlerinin bahçelerinde çamurla oynayan, bisiklet süren çocukları da kayda alan ekip, belki de ilk defa fotoğraf makinasına bakan gözlerdeki heyecanı yakaladı. Takım lideri Ilhan Türkmen ve fotoğrafçı Mehmet Şenocak'ın patpat diye bilinen aracın üzerine çıkarak çocuklarla kurdukları samimi ve keyifli sohbet dikkat çekti.

Başkan Türkmen: Çatalpınar’ın Tarafımıza Olan İlgisine Teşekkür Ederiz

Çalışmalarını tamamladıktan sonra Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe ile bir sosyal tesiste buluşan fotoğraf sanatçıları, kendisiyle ilçe üzerine bir süre fikir alışverişinde bulundular. KUDOF Başkanı İlhan Türkmen ve beraberindekileri ilgiyle karşılayan Başkan Türe, sanatçılara ilçenin sosyo-kültürel değerlerini ve belediye faaliyetlerini detaylandırdı.

KUDOF Başkanı Türkmen ise yaptığı açıklamada, başlangıçta sadece bir hobi olarak çıktıkları yolun, ekip çalışması ile Ordu’yu tanıtma fırsatına dönüşmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başkan Türkmen, ilçe halkına da teşekkür ettiği açıklamasında şu ifadelere er verdi:

“Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları olarak ilimizin tanıtılması anlamında bizi gerçekten çok mutlu eden güzel görüntülerle karşılaştık. Çatalpınar Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Türe’nin daveti ile ilçeye geldik ve fotoğraf çalışmaları yaptık. İlçenin tanıtımı adına güzel bir çalışma oldu. İnşallah önümüzeki süreçte bu ilçenin tanıtımı için güzel çalışmalar yapacağız. Gerek sosyal medya gerekse yaygın medya aracılığı ile Çatalpınar’ı tüm dünyaya tanıtacağız. Başkanımıza, belediye çalışanları ve Çatalpınar halkına teşekkür ederiz.”

Başkan Türe: Kudof, Çatalpınar’ı Ulusala Taşımak İçin Bir Fırsat

Çatalpınar ilçe belediye başkanı Ahmet Türe ise Kuzeydoğu Fotoğrafçılarının bu çalışması ile tanıtım ateşinin yakıldığına ve bu çalışmanın ilçeyi ulusalda tanıtacağına dikkat çekti. Türe ifadelerinde Kuzeydoğu Fotoğrafçılarına teşekkür etti.

Çatalpınar Belediye Başkanı Ahmet Türe şöyle konuştu: “Fotoğraf sanatçılarının davetimiz akabinde ilçemize gelmesi beni çok mutlu etti. Arkadaşlarımızın çalışmaları ilimizi ve ilçemizi de tüm dünyaya tanıtıyor. Bu doğayı uluslar arası alana tanıtmak Kuzeydoğu Fotoğrafçılarının başaracağı bir iş. Öte yandan Ordu aşığı bir valimizin olması bu tanıtım çalışmalarına ivme kazandırıyor. Bu çalışma ve gelişmeler sayesinde Çatalpınar’ın turizm payından üzerine düşeni alacağına inanıyorum. Kuzeydoğu Fotoğrafçıları bunun ateşini yaktı diyebilirim. Bu verilen emekler yarın bir gün olumlu olarak karşımıza çıktığında memnuniyetimiz kat kat artacak.”

Ordu Kuzeydoğu Fotoğrafçıları Derneği üyelerinin Çatalpınar çalışma programı akşam saatlerinde düzenlenen yemekli toplantı ile sona erdi. KUDOF Başkanı İlhan Türkmen, Belediye Başkanı Türe’ye Kudof logosu baskılı polar hediye ederken, Başkan Türe de ekibe plaket takdim etti. 

TALİP KOCAKOÇ

 
Toplam blog
: 17
: 957
Kayıt tarihi
: 11.04.16
 
 

... ..