Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Çek bir dansöz Berlusconi'ye...!

Çek bir dansöz Berlusconi'ye...!
 

''Dünyanın en gelişmiş sekiz ülkesinin lideri, Sardunya Adası'nda toplanacak ve Türk dansöz Nuran Sultan'ı izleyecek! İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 10 Temmuz'daki G8 Zirvesi'nin resepsiyonu için; ev sahipliğine yakışır bir sürpriz hazırladı. Konuklarına özel bir gece yaşatmak isteyen Berlusconi, sahneye dansöz çıkarma kararı aldı.
Abramovich önerdi;
Türkiye ve Ortadoğu'daki ünlü dansözlerin menajerleriyle bağlantı kurduran İtalya Başbakanı, Asena'yı 'şişman ve yaşlı' buldu.! Rus zengin Roman Abramovich de arkadaşı Berlusconi'ye, Türkiye ziyaretinde seyrettiği Nuran Sultan'ı önerdi. Berlusconi, görüntülerini izlediği Nuran Sultan'ı beğendi ve 'Tamam' dedi.
Kimler izleyecek;
* ABD Başkanı Barack Obama
* Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy
* Japonya Başbakanı Taro Aso...'' (Milliyet Dünya-Son dakika'dan)

Evet sevgili dostlar, haberi okuduk...Dünyanın en gelişmiş.!!! sekiz ülkesi var, bu ülkeler İtalya'nın Sardunya adasında toplanacaklar...Ev sahipliğini Sinyor Silvio Berlusconi yapacak...Kimler toplanacak..?
Bir- ABD
İki- Japonya
Üç- Almanya
Dört- Birleşik Krallık(İngiltere)
Beş- Fransa
Altı- İtalya
Yedi- Kanada
Sekiz- Rusya

G8'in açıklaması nedir?
Rusya gruba daha sonradan dahil olmuş ve bu ülkeler hali hazırda G8 ülkeleri olarak anılmaktadırlar. G8 ülkeleri tarafından 1975'ten beri yıllık ekonomi zirveleri düzenlenmektedir. G8 Uluslararası hükümetler forumu olup, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Rusya, İngiltere ve Amerika dünya ekonomisinin yaklaşık %65 ini temsil ederler. Grubun aktiviteleri yılbazında konferanslar ve politik araştırmaları içerir. Üye ülkelerin hükümet başkanlarının yıllık zirve toplantısına katılması ile doruğuna ulaşır. Her yıl G8 in üye devletleri grubun başkanlık görevini üzerine alır. Başkanlığı elinde bulunduran grubun gündemini belirler ve o yılki toplantı için ev sahipliği yapar.

Şimdi; bu bilgiler ışığında, gelişmiş sekiz ülkenin, bu senenin 10 Temmuz'unda İtalya'nın, Sardunya adasında (ki bu ada; İtalya'nın Sicilya adasından sonra, ikinci büyük adasıdır. Yüzölçümü 24.090 Km2 olup, 1.637.639 kişilik nüfusa sahiptir.) biraraya gelecekler...Efendim; bu şirin adada toplanarak, Dünya nüfusunun yaklaşık %14'ünü teşkil eden G8 ülkeleri, Dünyanın ekonomik verimlilik ölçüsü olan brüt iç hasılanın üçte ikisinden sorumlu olmaları sebebiyle, Dünyadaki ekonomik durumları tartışacaklar, öneriler sunacaklar, bazı önerileri oylayacaklar, bazılarını kabul edecekler, bazılarını Es geçecekler, yiyecekler, içecekler veee pek tabii ki eğlenecekler...

İşte burada devreye kim girecek..!? İngiliz Chelse futbol takımının sahibi, Roman Abramovich'in tavsiyeleri doğrultusunda önerilen, Türk Dansözü Nuran Sultan...! Belki de Yuvarlak dünyayı temsil eden, yuvarlak bir masanın üzerine çıkartılıp, göbek attırılacak... Şov yaptırılacak...!!! kim için ? İtalya için...!!! neden İtalya ? Çünkü ev sahibi de onun için...

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Avrupa topluluğuna almamak için direnen ve saçma sapan kriterler ortaya atarak oyalayan ülke temsilcileri, Türk Dansöze göbek attırarak, Yuvarlak dünyanın ekonomik sorunlarına çözüm üretmenin..!!! verdiği iç huzuruyla ülkelerinin yolunu tutacaklar...ve son söz ne diyecekler..?

Arrivederci (Görüşmek üzere) G7...Seneye, yine aynı şekilde buluşmak dileğiyle...!!!

Son söz olarak biz ne diyoruz ? ''Dünyada; kendi gibi kalabilmek kadar, zor bir şey yoktur.'' (Dostoyevski)

Evet sevgili dostlar herkese sonsuz saygılarımla...İyi pazarlar...

 
Toplam blog
: 122
: 2970
Kayıt tarihi
: 26.03.07
 
 

Ankara Doğumluyum... Yazı yazmayı, çizmeyi, okumayı, izlemeyi, dinlemeyi, vb...vb... seviyorum. Bodr..