Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '07

 
Kategori
Sinema
 

Çekim Yasası - Secret

Sır size her istediğinizi verir; mutluk, sağlık, servet. Ne isterseniz yapabilir ya da sahip olabilirsiniz. Neyi seçersek ona sahip olabiliriz. Bütün bunlar sırrın nasıl uygulanacağını bilmekle ilgilidir.

“Ne Biliyoruz Ki” filmi özellikle parapsikolojiyle ilgilenenler tarafından büyük ilgi görmüştü. Şimdi “Sır” adında yeni bir film benzer ama farklı bir kavrama değiniyor. Belgesel filmde başta Kuantum Fizikçileri olmak üzere felsefeciler, yazarlar, psikolog ve terapistler, bir girişimci ve bir öğretmen büyük sırrı kendi alanları kapsamında açıklamaya çalışıyor. “Ne Biliyoruz Ki” filmindeki Kuantum Fizikçi Prof. Fred Alan Wolf bu filmde de yer almış. Bu filmde bilimsel terimler daha az.

Hepimiz tek bir sonsuz güçle çalışıyoruz. Hepimiz aynı şekilde yolumuzu buluyoruz. Evrenin doğası o kadar kesin ki hiç zorlanmadan uzay gemileri yapıyor, aya insan gönderiyor, iniş anını saniyelik bir farkla bilebiliyoruz. Kim olduğunuz önemli değil. Hepimiz tek bir güçle çalışıyoruz. Tek yasa: Çekim Yasası. Sır Çekim Yasası’dır.

Felsefeci Bob Proctor, 40 yıl boyunca zeka olasılıkları üzerine çalışmış. Başımıza gelen her şeyi bizim hayatımıza çektiğimizi söylüyor. Proctor’a göre, hepsi zihnimizde tuttuğumuz suretlerden dolayı bize geliyor. Ne düşünürsek, kendimize çekiyoruz.

Girişimci John Assaraf, çekim yasasını anlatırken kendisini bir mıknatısa benzetiyor. En çok neyi düşünürseniz, onu kendinize çekiyorsunuz ve o hale geliyorsunuz. Yazar Mike Dooley, Çekim Yasası Prensibi’ni üç basit kelimeyle açıklıyor: “Düşünceler Nesnelere Dönüşür!”.

Her düşüncenin bir frekansı vardır. Bir düşünceyi tekrar tekrar düşünürseniz ya sa sürekli hayalini kurarsanız hayalini kurduğunuz arabayı, ihtiyacınız olan parayı almayı, ruh ikinizi bulmayı, bunların hayalini kurarsanız, o düşünceyle ilgili frekansı uygun bir temele yerleştirirsiniz.

Metafizikçi Dr. Joe Vitale, düşüncelerin etrafa manyetik bir sinyal yaydığını, bu sinyallerin tekrar bize geri döndüğünü söylüyor. Sorun şu ki çoğu insan istemedikleri şeyleri de düşünür ve başlarına neden sürekli benzer olayların geldiğini merak ederler. Sürekli park cezası ödemek gibi.

Yazar Bob Doyle: “Çekim Yasası sizin bir şeyi iyi ya da köyü olarak algılamanızla veya olmasını isteyip istememizle ilgilenmez. Sadece düşüncelerinize cevap verir ve eğer bir şeye bakıp kendinizi berbat hissediyorsanız, evrene yolladığınız sinyal budur. Bunu benliğinizin tüm katmanlarında hissedersiniz ve bu size fazlasıyla geri döner.”

Doktor Kuantum olarak bilinen Profesör Fred Alan Wolf’a göre, Kuantum Fiziği bu keşfi işaret etmeye başlıyor: Akıl olmadan bir evren düşünemezsiniz. Algılanan her şeyi akıl şekilendiriyor.

Felsefeci James Arthur Ray, Çekim Yasası’nı güzel bir örnekle anlatıyor: Sihirli lambadan cin çıkar ve cin hep aynı şeyi söyler: “Dileğin benim için emirdir”. Dilekler üç taneyle sınırlı değildir, tamamen limitsizdir. Evren her dileğinizi gerçekleştirecek devasa bir cin gibidir.

Yaratım süreci üç adımdan oluşur: Birinci adım “İstemek”. İstemek için sözcüklere ihtiyacınız yoktur. Evren tamamen düşüncelerinize cevap verir. İkinci adım “Cevap”. Evrendeki tüm güçler isteğinize cevap vermek için devrededir. Ve evren isteğinizin oluşması için ayarlamalara başlar. Nasıl gerçekleşeceğini bilmenize gerek yok. Üçüncü adım: “Kabul Etme”. Kendinizi isteğinizle aynı hatta getirmeniz gerekir. Bu duyguların gücüdür. Ama olumsuz duygular hissederseniz bunlar isteğinizle aynı hatta olmadığınızın güçlü göstergeleridir.

“Sır” filmi (The Secret) henüz Türkiye’de vizyona girmedi ama gösterime girdiği her ülkede birçok kişinin hayatını etkiledi. Umarız yakında Türk seyircilerine de sunulacaktır

The Secret – Law of Attraction

Yönetmen: Drew Heriot

Oynayanlar: Sophie Angelle, John Assaraf, Fred Alan Wolf, Neale Donald Walsch ve bilimum bilim adamı ve düşünürler.

Web Sitesi: http://www.whatisthesecret.tv

The Secret, sinemalarda gösterime girmemiş, ama TV yayını, şirketinin yürüttüğü akılcı promosyon kampanyasıyla büyük ilgi görmüş bir belgesel. Şirket, belgesel yayınlanmadan önce “2006’da ‘Sır’ açıklanacak ve tüm dünya evrenin en büyük sırrını öğrenecek” kampanyasıyla dikkatleri filmin üzerine çekti. Önce Yeni Zelanda ve Avustralya’da yayınlanan belgesel, daha sonra internet üzerinden izlenebilir hale geldi. Şu anda da DVD’sini alabilir ve internet üzerinden izle-öde sistemi ile izleyebilirsiniz.

“The Secret”, “What the Bleep”in dramasız versiyonu. Film boyunca, evrenin temel sırrı olarak “Çekim Yasası” gösteriliyor ve bu yasanın etkileri anlatılıyor. (Çekim Yasası: Benzer benzeri çeker. Yani siz pozitifseniz pozitif insanlar ve olaylar sizi bulacaktır.) İnsanın pozitif düşünerek istediği her şeyi nasıl elde edebileceğinin altı çiziliyor ve savlarını da bilim adamlarından filozoflara, sanatçılardan yazarlara birçok önemli ismin sözleri veya anlatılarıyla destekliyor. “Amaaaan gene bir olumlu düşüncenin gücü üzerine gıy gıy” deyip burun kıvırmamak lazım, bu filmin size kazandıracağı çok şey olabilir.

 
Toplam blog
: 8
: 5271
Kayıt tarihi
: 21.10.06
 
 

Kimya Mühendisiyim. 35 yıldır kimya sanayiinde üretimde çalışıyorum. Kişisel gelişim konu..