Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutluluk ve yaşam koçluğu

Yaşamdan gerçekten ne istiyoruz, neler bekliyoruz?

Başarı bizim için ne ifade ediyor ?

Başarıya ulaştığımızda mutlu olacağımızı mı düşünüyoruz ?

Yaşamımızda bu ve benzer soruların cevaplarını bulmaya çalışıyoruz. Yaşamdan beklentilerimiz için hedefler koyuyoruz ve bu hedeflere ulaştığımızda kendimizi başarılı sayıyoruz. Ve sonunda ''mutlu'' olmayı bekliyoruz.

Çoğu kez yaşamımızı geriye doğru yaşar, zamanımızın ve potansiyelimizin önemli bir kısmını daha çok para kazanmak uğruna tüketiriz. Ve paranın bize beklediğimiz, istediğimiz mutluluğu getireceğini düşünürüz.

''İnsanlar yaşamlarını kazanmak uğruna yaşamayı unutuyor.'' Margaret FULLER

Halbuki mutluluk bizim kim olmak istediğimizle ilgilidir. Mutluluk için öngördüğümüz hedeflerin temelinde öz değerlerimiz vardır. Öz değerlerimiz ise bizim kim olduğumuzun göstergeleridir.

Kim olmak istediğimize karar verip o yönde harekete geçtiğimizde ise yaşamdan gerçekten ne istediğimizin farkına varırız. Sonuçta zamanımızı ve potansiyelimizi bu doğrultuda kullanarak bize mutluluk veren şeyleri elde etmekte kullanarak başarıyı kendimize çekeriz.

Başarı için ise; şu anda bulunduğumuz yer ile ulaşmak istediğimiz yer arasında bir süreç söz konusudur. Bu süreç ise bünyesinde değişimi içerir. Zira aynı şeyleri aynı şekilde yaparak farklı sonuçlar alamayız. Değişim kaçınılmazdır.

Yaşam rutini içerisinde değişimleri gerçekleştirmek kendimizi sınırlayan inançlarımız ve alışkanlıklarımız nedeniyle hiçte kolay olmayabilir.

Yaşam koçluğu hedefe giden yolda sahip olduğumuz potansiyelin farkına varıp bunu maksimum düzeyde kullanarak sınırlarımızın ötesine geçmemiz ve en mükemmeli ortaya koymamız konusunda bizi yönlendirerek rehberlik eder.

''Elimizden gelenin en iyisini yaptığımızda, bizim ya da bir başkasının yaşamında nasıl bir mucize yarattığımızı asla bilemeyiz.'' Helen KELLER

 
Toplam blog
: 8
: 5271
Kayıt tarihi
: 21.10.06
 
 

Kimya Mühendisiyim. 35 yıldır kimya sanayiinde üretimde çalışıyorum. Kişisel gelişim konu..