Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '19

 
Kategori
Siyaset
 

Cem Boyner mi?

Dostlar arasında muhabbetlerimizde iktidar'ın son zamanlarda ülkeyi Ortadoğu ülkelerine benzetmeye çalıştığı ve bu gidişatın durmayacağı şeklinde iddiada bulunan arkadaşlarım çıksa da ben bunun asla gerçekleşmeyeceğini zira ülke vatandaşlarının laiklik ilkesine sonuna kadar bağlı olduğunu üstüne basa basa söyleyip dururum.

Nitekim 23 haziran İstanbul seçimlerinde sağcısı solcusu dindarı dindar olmayanıyla oy alarak YSK tarafından iptal edilmesine rağmen bir kez daha seçilen Ekrem İmamoğlu'a baktığım zaman bu ülkenin Atatürk ilkelerine ve laikliğe ne kadar bağlı olduğunu gördüm. Bu nedenle de ülkeyi asla bir Ortadoğu ülkesine benzetilemeyeceğine herkes görmüş oldu.

İmamoğlu'na verilmiş olan oylar, çeyrek yüzyıldır din eksenli siyaset yürütmeye çalışanlara baş kaldırıdır diye okuyabiliriz.

Her kesimden oy alan İmamoğlu'nun seçilmesinde insan odaklı projelerin öne çıkarması etki yaptığını düşünüyorum.

İmamoğlu'nun seçilmesiyle artık bundan böyle ülkenin bir Ortadoğu ülkesine benzetileceği tedirginliğini de ortadan kaldırmıştır. Zira her ne kadar İstanbul seçimleri olsa da tüm ülkeyi pozitif yönde etkilemiştir.

Bundan sonra iktidar partisinin geçmişte ANAP'ta olduğu gibi tarih olacağını düşünüyorum. Davutoğlu ve Babacan meselelerinden de bir şey çıkmaz..

Mesela bir Cem Boyner gibi kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına alacak politikacıların dönemine giriyoruz ülke olarak yavaş yavaş..

Rant ekonomisi out!

Kayıt altına alınmış ekonomi in!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..