Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '07

 
Kategori
Dünya
 

Cennet ne yana düşer?

Cennet ne yana düşer?
 

Başrolünde Angelina Jolie 'nin yer aldığı bir grup yardımseverin Dünya genelinde açlık ve savaş mağdurlarına yardımlarını ne gibi zorluklarla yaptıklarını anlatan "Beyond Borders" yani "Sınırların ötesinde" filminde Angelina Jolie, Afrika açlarına yardım için bir araç konvoyu ile yola çıkmıştır ve yolda bir akbaba' nın aç, takatsiz bir annenin bağarsaklarını dışarı çıkarırcasına karnını parçalamış olduğunu ve hemen yanındaki açlıktan bir deri bir kemik kalmış çocuğuna yöneldiğini görür ve yanındakilerle müdahele ederek anne ve çocuğunu kamyona alarak bir yardım merkezine götürürler. Anne bu merkezde morfinsiz tedavi edilirken Angelina Jolie, "Çok acıyor mu? " diye sorduğunda karnı tamamen parçalanmış anne; "Açlık acısı daha fazla" diye yanıt verir.

İnsan için en temel gereksinim olan beslenme ihtiyacı ne yazık ki karşılanamadığından gelişmiş Dünya' nın gözleri önünde, gelişmiş Dünya' nın çok da görmek istemediği bir şekilde trajedik bir şekilde milyonlarca insan ölmeye veya derileri kemiklerine yapışmış, umarsız bakışlarla ölümü beklemeye devam ediyor. BM raporuna göre Dünya' da açlık ve kötü beslenme yüzünden her dakika içinde beş yaşın altında 12 çocuk ölüyor. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü' nün (FAO) raporuna göre 852 milyon insanın açlıkla yaşadığı ve sayının giderek arttığı belirtiliyor. Bu denli büyük bir açlık karşısında ne yapılabilir sorusuna en iyi yanıtı BM özel raportörü "Jean Ziegler" şu sözlerle veriyor: "Açlığın nasıl yok edileceği bir sır değil, bu konuda yeni teknolojilere ihtiyaç yok. Sadece zengini daha zengin yapan, yoksulu ise daha yoksul yapan mevcut politikalara karşı siyasi iradeye ihtiyaç var"

Aslında Dünya' da olup bitene baktığınızda BM raportörünin tespitinin çok doğru olduğunu fakat gerçekleşme şansının ne denli zor olduğunu görebiliyorsunuz. Çok uzaklarda süzgün bakışlarla artık karşılarındaki manzaraları dahi farkedemeyecek yarı ölüm halindeki milyonlarca insan, batının çok yemekten obezleşmiş insanlarının "Kendilerine sağlıklı, daha fazla beslenecekleri bir yaşam vermesi için" Tanrıya duaları arasında bu Dünya' yı bırakıp gidiyor. Bu durumda insan sormadan geçemiyor; "Cennet ve cehennem yoksa bu Dünyada mı?" Saygılarımla...



 
Toplam blog
: 251
: 916
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

İ.Ü Edebiyat Fak. Coğrafya bölümü mezunuyum. Lise, üniversite ve  öğretmenliğim boyunca yaşamı şi..