Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '09

 
Kategori
Futbol
 

Centilmenlik bu mudur?

Centilmenlik bu mudur?
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Fenerbahçe, Galatasaray'ı Saracoğlu'nda 3-1 mağlup etti. Fakat, bu maçın oynanmaması gerekiyordu. Daha maç başlamadan, futbolcuların antrenmanı sırasında çıkan olayları geçtim, yardımcı hakemin kafası yarıldı. Dikkatinizi çekerim! Şükrü Saracoğlu'nda maç başlamadan hakeme dikiş atıldı. Merkez Hakem Kurulu'nun sezon başında düzenlediği seminerde tüm hakemlere "Hakemin sağlığını tehdit edecek -en küçük- olayda maçı oynatmayacaksınız" talimatı verildiği biliniyor.

Neymiş efendim: "Söz konusu derbi olunca maç iptal edilmemiş". Asıl, söz konusu derbiyken maçı iptal edeceksin ki herkesin aklı başına gelecek. İyi o zaman: "Söz konusu derbi, kavga çıksa da hoşgörelim." "Söz konusu derbi, derbilerde olur böyle olaylar, cezaları az verelim." Sert oynandığında, futbolcuların kafası gözü yarıldığında, ayağı kırıldığında; "söz konusu derbi, kartları yumuşatalım, kırmızıya sarı gösterelim, hatta sarı bile göstermeyelim. Maazallah sahadan çıkamayız sonra, maç öncesi kafamızı yardılar, maç sonrası neler yaparlar kim bilir..."

Bu olayların önüne geçmek istiyorsak, kavgaları, kaş göz yarılmalarını önlemek istiyorsak, derbi merbi dinlememek gerek. Maçın iptal edilmesi gerekiyorsa, iptal edilecek. Gerekirse takımların puanı silinecek ki, bakın bakalım o zaman ne olacak? Söz konusu puan silme olsun, kimsenin gıkı bile çıkmaz.

Maçın hakemi Bünyamin Gezer'i yönetim ve otoritesinden dolayı her zaman takdir etmişimdir. Hatta kendisinin bu maç için görevlendirildiğini duyunca sevindim. Ancak otoriteyi bu denli kaybedeceği hiç aklıma gelmedi. Kartlar doğruydu belki ama göstermediği kartlar yüzünden bozulan konsantrasyon ve futbol disiplini her iki takımı da etkiledi. Özellikle Galatasaray'ın üzerinde bulunan psikolojik baskıya eklenen fiziki baskıyı -buraya dikkat- önleyememesi sayesinde Fenerbahçe 3-1 kazandı. Çok sert pozisyonlarda elinin cebine gitmemesi, beni çok düşündürdü.

Maç öncesi yaşanan olaylar, sahaya yağmur gibi yağan yabancı maddeler nedeniyle Fenerbahçe'ye bir maç seyircisiz oynama cezası verilmesi bekleniyor. Bu cezanın nedenleri arasında yardımcı hakem Tarık Ongun'un başının -daha maç başlamadan- yarılması da var. Buradan Türkiye Futbol Federasyonu'nu göreve çağırıyorum. Bir maç seyircisiz oynama cezası dün gece yaşananlara karşılık olarak asla düşünülemez. Çünkü gelişmiş ülkelerde böyle bir olayın yaşanması çok zor, hatta mümkün değil. Yaşanırsa veya yaşandıysa da cezası çok ağır olmuştur buna eminim. Bir maç seyircisiz oynama Fenerbahçe'yi manevi açıdan değil maddi açıdan etkiler. Bu etki Fenerbahçe gibi bir takımı ne kadar etkiler o da ayrı bir konu. Seyircisiz oynama cezası verilecekse bu bir maç olmamalı. Saha kapatma cezası da düşünülebilir. Tabii gerçekten olayların önüne geçmek ve derbilerdeki kavgaları gerçekten önlemek istiyorsak...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..