Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '08

 
Kategori
Telekom / Mobil
 

Cep telefonları

Cep telefonları
 

Mobilize hayat

Artık büyük küçük, çoluk çocuk hepimizin en az bir cep telefonu ve telefon hattı var. Nerdeyse onlarla yatar onlarla kalkar olduk.
Ve sonunda kağıdı kalemi bıraktık, mektup yazmayı sevdiklerimize tebrik kartı göndermeyi bıraktık ve mobilize hayatın kolaylıklarından olan mesajlaşmayı keşfettik.
Son zamanlarda Medya araçlarıda bizi bağımlı yapan bu mesajlaşma alışkanlığımızı kara dönüştürmek ve kazancına kazanç eklemek için her yarışmada yada oylamada bizlerden belirli Gsm numaralarına otomatik mesaj atmamızı isteyerek hem bizim yolladığımız mesajlardan para kazanmakta hemde Gsm Firmalarıyla birlikte bizleri adeta mobilize tüketici haline getirmektedir.
Bedava mesaj adı altında düzenledikleri kampanyalarlada gençleri, çocuklarımızı daha küçük yaştan mesaj yazma bağımlılığı kazandırmakta, dolayısıyla çaktırmadan onları bağımlı yaparak ilerde potansiyel müşteriler kazanmaktadır.
Bu tarz yaklaşım aslında dünya çapında bir fast food zincirinin çocuklara hediye ettiği oyuncaklarla onları ilerde birer tüketici haline getirmesi olayına benzemektedir.
Peki bu anlamda kendimizi yakınlarımızı çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz yada bilinçlenebiliriz.
Maalesef bu anlamda bilgilendirici eğitim verici kaynaklar oldukça azdır.Önemli olan bilinçi tüketici olabilmek. Bizleri bilinçsizce tüketime, gereksiz alışkanlıklara iten eğilimlerden sakınmak ve yakın çevremizide bu konuda bilinçlendirmektir.

 
Toplam blog
: 34
: 1495
Kayıt tarihi
: 10.09.07
 
 

Yabancı diller okudum. Eğitimle ilgili yazılar yazmayı, deneyimlerimi paylaşmayı paylaşmayı seviyoru..