Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Cep telefonunuzda gizli bir şey kalmayacak.

Cep telefonunuzda gizli bir şey kalmayacak.
 

İş hayatımızda ki, ticari sırlarımız “GİZLİ” anlarım. Evimizde ki, özel hayatımız “GİZLİ” anlarım. Ancak şu cep numaralarının GİZLİ olmasını bir türlü anlayamamışımdır!

İnsanlar neden cep numaralarını gizli modunda ararlar?

Neden buna ihtiyaç duyarlar?

Bunun birçok sebebi olabilir, ancak sebeb ne olursa olsun, duruş itibariyle şık olmadığı söyleyebilirim, “Kendi adıma”

Ancak yeni bir uygulamayla gizli numaralardan aranmak istemiyorsanız, bunun önüne geçebilir, sizi arayacak kişinin gizli numaradan değil de, görünen numaradan aramasını sağlayabilirsiniz!

Nasıl mı? Haberimizi okuyunuz….

1 Ocak 2008 tarihi itibariyle GSM operatörleri üzerinden gizli numarayla arama dönemi sona erdi. Ancak, yine gizli numarayla arama yapılabiliyor. İşte bu sorundan kurtulmak çok basit bir işlemle mümkün olabiliyor. Ancak, cep telefonlarından yapılabilen basit bir işlemle gizli numaralar deşifre edilebiliyor.

Hangi GSM numarasını kullanıyor olursanız olun telefonunuzla “yıldız 253 kare” tuşlarına basıp arama yapın. Bağlı olduğunuz GSM operatörü size sesli cevap vererek gizli numaradan aranamayacağınızı bildirecek. Böylece, gizli numarayla sizi aramak isteyenler engellenmiş olacak. Yapılan bu işlemden sonra numarasını gizleyerek sizi arayan abonelere bağlı oldukları GSM operatöründen (Numaranızı gizlediğiniz için arama yapamıyorsunuz) mesajı iletilecek. İlgili abone gizleme işlemini iptal etmediği sürece de sizi arayamayacak

 
Toplam blog
: 313
: 2778
Kayıt tarihi
: 15.03.07
 
 

16.10.1974 Samsun / Havza doğumluyum. Şu anda bir lojistik firmasının ortaklarındanım. İşimde ilk..