Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Cepte numara taşıma ile artık daha ucuza ve özgürce konuşabileceğiz

Cepte numara taşıma ile artık daha ucuza ve özgürce konuşabileceğiz
 

Cepte özgürlük dönemi başladı


Cep telefonu aboneleri, bugünden itibaren numaralarını değiştirmeden GSM operatörünü değiştirebilecek.

Cepte numara taşıma özelliği bugün başladı. Artık cep telefonumuzun numarasını değiştirmeden istediğimiz GSM operatörünü seçerek daha ucuza konuşabilme özgürlüğüne kavuşuyoruz.

Daha önce hiçbir ücret talep etmeden abonelerin numaralarını taşımayı kabul eden Turkcell, Vodafone ve Avea arasında numara değişmeden, operatör değişimi yapılabilecek.

Türkiye’de yaklaşık 64 milyon SIM kart olduğu düşünüldüğünde, cep telefon numaralarının değiştirilmeden istenilen GSM operatörüne taşınabilecek olması sektöre bir hayli hareket getirecek, GSM operatörleri arasında yaşanan rekabet iyice kızışacak ve bu cepten konuşmayı daha da ucuzlatacaktır.

Turkcell, Vodafone ve Avea, şimdiden abone kapma yarışına başladı. İlk etapta 7 milyon cep telefonu abonesinin numarasını taşıyacağı tahmin ediliyor.

Mevcut abonelerini kaptırmadan, numarasını taşımak isteyen aboneleri kendine çekmek isteyen GSM operatörleri de her gün yeni bir kampanya ile abonelikleri cazip hale getirmeye çalışıyor ve dikkati çekmek içinde tanıtımlarında sanatçıları kullanıyorlar.

Turkcell, Ferhat Göçer, Gülşen, Bengü, Zeynep Casalini, Murat Boz ve Sarp Apak'la ön plana çıkmaya çalışırken, "Numaran aynı kalsın, kalitesi Turkcell olsun" sloganıyla başlattığı kampanyalarında faturalı hatlara haftanın 2 günü tüm Turkcell’lilerle bedava konuşma sağlıyor. Operatör ayrıca üç ay 120 kontörü geçmemek şartıyla ücretsiz görüşme imkanı sunuyor.

Vodafone Limitsiz Ofis Tarifeleri ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Aylık 8 yeni lira ve 24 yeni lira olmak üzere iki farklı sabit ücret seçeneğiyle sunulan tarifeler, her yöne tek ücret anlayışıyla kurumsal kullanıcıların beklentilerine cevap verecek. Ayrıca bir dünya devi oluşu, Vodafone’u tercih etmek için en önemli nedenlerden biri" mesajını veriyor.

Avea ise, Türk Telekom'un gücünü de arkasına alarak komedyen Cem Yılmaz'lı reklamlarla özellikle gençlerin ilgisini çekmeye çalışıyor. Avea da Turkcell gibi tanıtımlarında sanatçılara yer veriyor. Hande Yener, Teoman, Demet Akalın, Peker Açıkalın ve Yavuz Seçkin'le yeni müşterilere 'hoş geldin' diyor. Numarasını değiştirenlere de sanatçılarla tanışma fırsatı sunulacak, ayrıca hediye cep telefonu, maç bileti ve forma dağıtılacak.

Numara taşıma işlemi için yapılacak işlemler ise şunlar;

Mevcut operatörünü değiştirmek isteyen bir abone kimliğiyle beraber geçmek istediği operatörün bayisine gidereke burada numara taşıma talep formunu dolduracak.

Geçiş yapılmak istenen operatör size yeni bir SIM kart verecek.

Abone, 08.00-16.00, 16.00-24.00, 00.00-08.00 olmak üzere istediği taşıma aralığında numarasını taşıyabiliyor. Yeni hat türü abonenin talebine göre faturalı ya da ön ödemeli olabilecek.

Operatör tarafından aboneye verilen yeni SIM kart en fazla 6 gün içerisinde aktif olacak.

Taşıma zamanından asgari bir gün önce olacak şekilde, operatör aboneye SMS, e-posta veya benzeri bir yolla taşıma zamanını bildirecek.

Bu saatten sonra artık eski SIM kartınızı çıkarıp, size verilen yeni SIM kartını takacaksınız ve yeni operatörden hizmet almaya başlayacaksınız.

Bu işlemler için GSM operatörleri tüketiciden ücret talep etmeyecek.

Fiili taşıma esnasında abonenin haberleşme kesintisi ortalama 15 dakika olacak.

Abone, başkası adına kayıtlı numara için, numara taşıma başvurusu yapamayacak. Abonenin kendisi veya noter onaylı vekalet verdiği kişi başvuru yapabilecek.

Abonenin operatörde bulunan kullanılmamış kontörleri veya bedava dakikaları, kampanyaları vb. yeni operatörde geçerli olmayacak.

Türkiye, cep telefonu kullanımında artık “özgürlüğe merhaba” diyor.

Umarım bu özgürlük faturalara da ucuzlama şeklinde yansıyacaktır.

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..