Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '13

 
Kategori
Eğitim
 

Çerçevelik Diplomalar

Çerçevelik Diplomalar
 

Hedef ÜNİVERSİTE, (fakülte - lisans); Felsefi tartışma ortamında, akıl sürecini, duygusal sürecin önüne alarak, kişilerin olayları görerek ve tartışarak farkına varıla bilirliği sağlayan, ortam.

MESLEK YÜKSEK OKULU. Oda ne ki? Evet, oda ne ki? (Üst düzeyde, uygulayıcı meslek elemanı yetiştiren, yüksek öğretim kurumu). Herkesin düşüncesi, çocuğunu üniversiteye yerleştirmek, doktor, avukat, mühendis vb. yapmak, iyide; bilinen ve özellikle de isteksizce olan, çocuklar için söylenen bir söz vardır. Her çocuk nasibi ile doğar; yaradan rızkını verir diye. Hiç düşündünüz mü? Bu söz neye dayanır, buradaki asıl anlam nedir diye?

Burada, herkesin doğuştan olan yeteneğinin; yani “Allah vergisinin ’anlamı vardır.

Kişiyi doyuracak olan budur; yoksa ne yapsa ne etse” bir şekilde karnı doyar,” anlamında değildir. Hiçbir şey, kişide olan yetenekle ve çalışma ile olanla aynı değildir. Çoğu kişi, çalışır, Çalıştırılır, zorlar, zorlanır, hayalindeki mesleğe sahip olur. Âmâ onun ruhunu, yeteneğini taşımaz. Taşımadığı için etraf suni, yapay meslek sahibi insanlarla dolar. Bunlar ellerindeki belgeyle, gafil gafil dolanır, hep içlerindeki ruha doğru koşarlar. İçle dış dengeleri aynı değildir.

Aynı olmadığı için başarısız, BAŞARISIZ olduğu için, mutsuz, MUTSUZ olduğu için de, insanları MUTSUZ ederler. Bilgisizlikle ve yanlış eğitimle girdikleri bu yolda, bocalar dururlar.

Eğer kişi şans eseri doğruya yönelmiş, yönlendirilmişse ne mutlu.

İşte bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda kimsenin iki yıllık meslek yüksek okullarını, aşağalamaya hakkı yoktur; orası birçok mesleğin ATÖLYESİDİR.

Bu atölyelere, burun kıvırmadan önem versek, hiçbir hizmetten, ŞİKAYETTE bulunmaz, herşeyin, alınan eğitime göre bilinçlice yapıldığını görürüz.

Eğitim eğitimdir. EĞİTİMİN azı çoğu değil, YETENEGE uygunluğu ve daimîliği önemlidir.

Herkesin yeteneği doğrultusunda yürümesi dileğiyle.  

 

HEPİMİZ<  ,   =""> HEPİNİZE muhtacız hepimize

 

 canan

  

 
Toplam blog
: 159
: 380
Kayıt tarihi
: 27.09.12
 
 

İktisat mezunuyum. Her alanda neden? niçin? ve nasıla odaklanarak, araştırmayı severim. Yazmak içim..