Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '11

 
Kategori
İzmir
 

Çeşme'ye iptal şoku!

Çeşme'ye iptal şoku!
 

Öncelikle şunu söyleyeyim; kimse Çeşme'yi Çeşme'lilerden ve izmir'lilerden daha çok sevemez ve düşünemez. 

Çeşmeli olmak, bu güzel coğrafyanın koynunda yaşayanlar için bulunmaz bir ayrıcalıktır. 

Siz hiç Çeşme özlemi çektiniz mi? 

Çeşme'den kilometrelerce uzaktayken denizinin kokusunu özlediniz mi? 

Arkadaşınıza yazıp da ''Denizimin suyundan bir şişe gönderir misin?, '' dediniz mi? 

Güleryüzlü ve sevecendir insanları. Çeşmeliler doğa dostudur. Orkinos başta olmak üzere körfeze musallat olan balık çiftlikleri belasıyla mücadele edenler Çeşmelilerdir. Kenti bu günkü yaşanası konumuna getirenler onlardır. 

Şimdi birileri çıkıp onlar adına çevre havariliğine soyunuyor. Onlar adına iptal davaları açıyor. Çeşme'ye turizm yönünden ivme kazandıracak milyar dolarlık yatırımların önünü tıkıyor. 

İçimdekileri döktükten sonra izninizle olanları anlatayım. 

Çeşme'yi planlı bir turizm kenti haline dönüştürecek olan çalışmalar 2006 yılında başladı. Başkanlığını Prof. Dr. Tankut Ünal'ın yaptığı, Doğa Uzmanı Doç.Dr. Emre Madran'ın da yer aldığı SİT Kurulu, altı ay süren bir inceleme sonunda Çeşme-Alaçatı Revizyon Planı'nı hazırladı. Bu plana göre Çeşme'de; 1. derecede doğal sit alanlarının bir bölümü 2. dereceye, 2. derecedeki alanlar 3. dereceye transfer edildi. Yapılan bu düzenlemeyle, planlı ve doğaya zarar vermeyecek yatırımların önü açılmış oluyordu. 

Turizm Bakanlığı, SİT Kurulu'nun onayı doğrultusunda 25 binlik turizm gelişme planları hazırladı. Çeşme Belediyesi de uygulama için koruma planları yaparak Çeşme'yi turizm cennetine dönüştürecek adımlar attı. 

Tüm bu planlara Çevre Koruma Derneği'nce yapılan itiraz sonucu İdare Mahkemesi iptal kararı verdi. Bu karar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na da bildirildi. 

Sizin anlayacağınız bir çuval incir berbat olmuş durumda. 

Birileri deveyi hendekten atlatmak isterken işgüzarlar kuyruğunu çekip ürkütüyor. ''Çeşme betonlaşacak!'' şeklinde beyanatlar veriliyor. Yüzde onluk bir yapılaşmayla nasıl betonlaşma olur ben anlamış değilim. 

Çeşme'ye ve İzmir'e yazık oluyor. 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..