Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Çetkoder: askıda ekmek var!

Çetkoder: askıda ekmek var!
 

“Askıda ekmek var”


“Ekmek nimettir yeri çöplük değildir”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş Toplumsal kalkınma, bilinçlenme ve mutabakat adına yaptıkları gönüllü ve ücretsiz kamu yararına işler doğrultusunda bu gün önemli bir açıklama ve uygulama daha geldi.

EKMEK NİMETTİR YERİ ÇÖPLÜK DEĞİLDİR
Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş , “ülkemiz Doğusu batısı güneyi ve kuzeyi ile bir bütündür. Bu bütünlüğün adına Anadolu diyoruz. İçimizde hangi dinden, dilden, ırktan, mezhepten olursa olsunlar hep kardeşiz. Bizleri hayata bağlayan önemli ortak değerlerimiz var. Bunlardan yalnızca birisi EKMEK’ tir. Bizim toplumda Ekmek namustur. Ekmek, geçim kaynağıdır. Ekmek nimettir. Ekmek kutsaldır. Hayatımızı ifa ederken sorulduğunda ekmeğimizin peşindeyiz, ekmeğimiz için çalışıyoruz deriz. Öyle ise Ekmeğin yeri çöplük değildir” dedi.

EKMEK İSRAFI HAT SAFHADA
Göktaş “Ne dersek diyelim ekmek israfını bir türlü önleyemiyoruz. Bir yanda kuru ekmek ile gıdasını temin etmeye çalışanlar varken diğer yanda ülkemizde günde 12 milyon ekmeğin çöpe gittiği aşikârdır. Bu bir eğitim ve kültür meselesidir. Tüketmeyeceğiniz ekmeği lütfen almayın. Yazık günah. Sizin için bir ekmeğin belki ekonomik açıdan bir önemi yok ama o ekmeğe muhtaç olanları, hiç bulamayanları lütfen aklınızdan çıkarmayın. Ülkemizde halen o ekmeğe muhtaç insanlarımız var. Fırınlara uğradığınızda bir gün önceki bayat ekmeği yarı fiyatına yâda çok cüzi bir rakama satın alarak evine götürüp çoluk çocuğunun gıdasını temin edenler var. Hepimiz ekmeğimiz için çalışıyoruz. Ve ekmek kutsaldır. Yeri kesinlikle çöplük değildir. Lütfen ekmeklerinizi atmayınız. Gereksiz ekmek almayınız. Ekmeği israf etmeyiniz” dedi.

ASKIDA EKMEK VAR
Göktaş, “Biz Aziz mübarek şu Ramazan ayında geçmişte olduğu gibi yine bu amaçla ekmeği bulamayanlar için ihtiyaç sahibi insanlarımız için yurt geneli ASKIDA EKMEK uygulamasına başladık ve tüm gönüllülerimize olayı yansıttık. İhtiyaç sahibi arkadaşlar gelsinler ihtiyaçları kadar alsınlar. İhtiyacı olmayan durumu iyi olanda askıya ekmek bıraksın. Allah rızası için yapsın. Hem bu şekilde bir hayır işlemiş olurlar hem de topluma faydalı bir hizmet yapmış olurlar. Ekmeği çöpe atmayın ihtiyaç sahibine verelim” dedi.

ÇETKODER GENEL MERKEZİ YAZIŞMA İÇİN: cetkoder@gmail.com
ÇETKODER BASIN’ABİLGİ VE ÜYELERE DUYURUSU İÇİN GOOGLE GRUBU:
http://groups.google.com.tr/group/cetkoder 

 
Toplam blog
: 24
: 510
Kayıt tarihi
: 17.03.10
 
 

İzmir ili Narlıdere ilçesinde oturuyorum. Halkla ilişkiler mezunuyum. Topluma karşı, çevre ve doğaya..