Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Çetnik Kezman'a karşı omuz omuza!

Çetnik Kezman'a karşı omuz omuza!
 

Kezman gelmeden birbirimize girdik. İşimiz çok zor. Fanatizm diz boyu değil, boynumuzu geçti alt dudağımıza dayanmış durumda. Çetnik selamını bilir miydiniz? Ben bilmezdim, öyle haşmetli yorumcularımız var ki, sağolsunlar öğrendik.

Eeee, entel olsanız da sonunda tuttuğunuz bir takım var.

Adam PSV tarihin gol rekorunu kırmış, sezonluk gol ortalamasında Hollanda'da Van Basten'in rekorunun arkasından tüm zamanların ikinci en iyi ortalamasını yakalamış ama futbol yorumcumuz gözü nerelerde!

Bakın size biraz daha malzeme vereyim, Sırplar katliam yaparken öldürdüklerini Müslüman, Boşnak diye öldürmüyor; Türk diye öldürüyor. Kendi aralarındaki diyaloglarda onlardan Türk diye söz ediyor ve esir aldıklarında da onlara Türk diye hitap ediyor. Yani ırkçı bir Sırp, Türklere düşmandır, Boşnaklara değil, Arnavutlara değil.

Siz bilmeyebilirsiniz ama Kezman bunu bilir ve buna rağmen bir Türk takımıyla sözleşme yapıp Türkiyeye geliyorsa ve eğer Çetnik Kezman hepimizi öldürmeye gelmiyorsa ve de Türkiye'de Türklerin yaşadığının farkındaysa dost olarak geliyor, aklının bir köşesinde "dur bakalım Türkler nasıl insanlarmış" diye bir soru var demektir ki bu kötü olasılıktır.

İyi olasılığa göre ise o sizde olan etnik takıntıları çoktan aşmıştır ve insanın iyisinin ırkı, dini, cinsiyeti, yaşı ne olursa olsun iyi, kötüsününse kötü olduğunu biliyordur .

"Tabi karşı takımın taraftarı olmadığı sürece".

Bundan daha güzel bir fırsat olabilir mi; bize Sırbistan'dan elçi geliyor. Bu adam geri dönecek ve diğerlerine bizi anlatacak. İşte sporun evrensel anlamı ve güzelliği aslında bu, insanları halkları bir araya yan yana getirmek. Aslında onların korkulacak nefret edilecek insanlar olmadığı tecrübesini yaşatmak. Bırakın da kendimize bu fırsatı tanıyalım… bırakın da Sırplar kendilerine bu fırsatı tanısın!

Eğer hoş görüyü bir uygarlık kriteri olarak alacaksak bir Türk için uygar olmanın kriteri Alman, Brezilyalı veya Kanadalı komşuya katlanabilmek değildir. Türk için bunun kriteri Sırp, Rum veya Ermeni komşuya katlanabilmektir. Onu insan olarak sevebilmektir. Görülüyor ki burada bir sorun var. Sorunun sizin milli duygularınızda olmadığını biliyorum. Sorun daha da büyük, çünkü siz dünyaya "biz ve düşmanlarımız" diye bakan kitleleri takım taraftarlığı uğruna kışkırtıyorsunuz.

Arkadaşlar korkmayın, Kezman atsa atsa sadece gol atar, başka zarar vermez.

Not 1 : Katolik futbolcular sahaya çıkarken, gol atınca istavroz (haç) çıkarırlar. Sakın bu herifler bizi Hıristiyan yapmaya gelmiş olmasın? Aman, bunlara hemen engel olun! Ama önce tuttuğunuz takımdaki yabancıların bunu yapıp yapmadığına bir iyi bakın, neme lazım silah ters tepebilir.

Not 2 : Tüm bunları Kezman'ı hiç izlememiş, ses tonunu dahi bilmeyen birisi olarak söylüyorum. İnsanlara şans vermek lazım. Kezman gerçekten etnik sorunları olan birisi çıkarsa o zaman söylenmesi gerekeni söyleriz.

 
Toplam blog
: 130
: 2132
Kayıt tarihi
: 28.06.06
 
 

İnsanın kendini anlatması zor, gereksiz de! Yaptığı işlere bakmak yeter, ne gerek var fazla i..