Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '17

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Çevreci Çiğdem Bizlerle

Çevreci Çiğdem Bizlerle
 

Çevreci çiğdem bizlerle


Bazı küçük şeylerin büyük anlam taşıdığını daha önce duymuş muydunuz? Bir kese kağıdı mesela. Ne kadar anlamlı olabilir hiç düşündünüz mü? Siz daha önce düşünmediyseniz bir üretici düşünmüş ve sıklıkla tükettiğimiz bir gıdanın yanına o kese kağıdını koymuş.

Amaç : “ Çevre Bilinci. “

Doğanın katledildiği, sanki her yer bizim gibi davrandığımız bu acımasız davranışların yanına fazla anlamlı bir davranış eklendiğini farkettim. Bilinçsizce ilerleyen ve yaşayan insanlar içerisinde böyle bir farklılık görünce insan uzunca etkileniyor sonrasında da böyle tepkiler veriyor.

Gelelim asıl güzelliğe,

O çıt çıt çıt çıt çıtladığınız çiğdem yok mu? Onun yanına bir de güzel paket koymuşlar, tüketim sonrası kabuklarını atmanız için raflarda sizi bekliyor. Şuan için Türkiye’nin her yerinde değil fakat ben en kısa sürede bunun tüm şehirlerde ve satış noktalarında uygulanmasını diliyorum. Bu çevreci hareket belki tüm gıda sektörüne örnek olur? Belki bu hareket daha da ilerler, güzel noktalara ulaşır. “ Aman ne kadar da önemli bir şey haline getirdin kızım, ne var bunda ?“  demeyin, bu kadar görmezden gelinecek bir şey olsaydı daha önce uygulanırdı.  O kadar da önemli ki , kimsenin dağa, taşa, denize, sokağa kendi pisliğini atmaya hakkı yok. Bu evren bizim kişisel kullandığımız bir yer değil, korumalıyız ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmalıyız.

Üretici firmanın sloganı şu :  “ Tadı damağınızda, çöpler poşetinde kalsın. “  Yeterince açıklayıcı mı? Evet.  Öncelikle bu düşünceli ve çevreci yaklaşımından dolayı üretici firmayı kutluyorum, sonrasında ise tüm okuyucularım adına teşekkür ediyorum.

En yakın zamanda her yerde görmek dileğiyle…     

Sağlıkla Kalın!

Not : “ Hı hı çekirdek. “             

Gıda Mühendisi- Nermin Özge BİLGE

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..