Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '12

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Cezayir Sokağı

Cezayir Sokağı
 

alıntıdır


Cezayir Sokağı yada Cezayir Çıkmazı. Beyoğlu’n da güzel bir mekan. Beyoğlu ve Tophane semtlerini birbirine bağlayan bir nevi yaya yolu gibi.

Galatasaray Lisesi’nin arkasında yer alan sokak, 2003 yılında binaların bir şirket tarafından satın alınarak düzenlenmesiyle renklendirildi.

Sokak “Fransız Sokağı” olarak bilinir aslında. Ancak daha sonra Fransa’nın Ermeni Soykırımı iddiasını kabul etmesiyle bu isim de tartışmalı bir hale geldi ve “Cezayir Sokağı” olarak adlandırılmaya devam edildi.

Renk renk boyalı mekanlar, Türk Mutfağı ve diğer tatlara açık olan kişiler açısından oldukça zengin.

Daha çok Fransız yemeklerine yer verildiğini söylemek mümkün.

Ancak İstiklal Caddesi’nin kalabalığından bir an için uzaklaşıp nefes almak istediğinizde tercih edilebilecek güzellikte bir yer.

Gündüz saatlerinde cafeler den birinde oturup sıcak bir şeyler içmek için de ideal bir mekan.

Akşam saatlerinde ise canlı müzik eşliğinde yine güzel sohbetlerin yaşanacağı bir atmosferle, misafirlerine ev sahipliği ediyor.

Cafe ve Restaurantları;

BRASSERİE LEVANTİNE cafe, lokanta ve galeri. Pera kültürünü oluşturan Osmanlı levantenlerinin mutfak kültürünü yansıtan bir mönüsü var.

CAFE MİRO Cafe, lokanta. Ünlü ressam Miro'nun (1893-1983) çalışmalarının kopyalarıyla süslü bir ortam. Mönü Fransız mutfağı ağırlıklı.

CENTRE DE DOCUMENTATION DE BEYOGLU (BEYOĞLU BELGE-BİLGİ MERKEZİ) Beyoğlu Gazetesi ve Fransız Sokağı işbirliğiyle açılmış. Bu merkezde tarihi ve güncel her türlü bilgi, belge ve yayın toplanacak.

 CHEZ LES DAMES (HANIMEFENDİLERİN YERİ) Cafe, restoran. Dekorasyon da yemekler de tipik Fransız. Chez Les Dames'ın duvarında ünlü modacı Zuhal Yorgancıoğlu'nun hediye ettiği kocaman bir Coco Chanel afişi duruyor.

GALERİE D'ART (SANAT GALERİSİ) Yerli ve yabancı sanatçıların eserlerinin sergileneceği çok amaçlı bir salon. Aynı zamanda sanat üzerine konferanslar, seminerler, müzayedeler ve sempozyumlar düzenlenecek.

LA VİE (HAYAT) Restoran, cafe, bar. Girişte yer alan tek salon lobi olarak kullanılmış. Üst katta piyano bar. Yanında gizli bahçe, en üstteki üç bölümlü alan ise Fransız restoranı.

LE CHEVALİER (ATLI) Şarap evi, restoran. Türk ve Fransız şaraplarının sunulduğu ortaçağ görüntüsünde bir şarap evi. Fransız müziğinden örnekler sunuluyor. Aynı zamanda resim sergileri de açılıyor.

LA TERASSE (TERAS) Pastane, cafe, Soft müzik eşliğinde Fransızlar'a özel ekmekler, çörekler sunuluyor. Alkolü kaçıranlar için çorba, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kahvaltı, diyet yapanlar için kalorisi düşük pasta, ekmek çeşitleri mevcut.

LES ZAZOUES Restoran, bar. Mönü ağırlık et ve balık üzerine. 4 katlı restoran barın her katında farklı bir işletme var. En altta Perspective, hemen onun üstünde Cemil İpekçi'nin Gitane'ı üst katta ise Fransız Sokağı Projesi'nin sahibi Mehmet Tasdiken ve Poyraz Topal'ın işlettiği 'Antique Pomme' yer alıyor.

RESİDENCE (KONUT) Sokağa gelen misafir ve sanatçıların konaklayabileceği bir otel 2 oda, mutfak, banyo ve terastan oluşuyor.

ARKEO Kitap ve hediyelik dükkanı. Türkiye, özellikle de İstanbul ve Beyoğlu hakkında yazılmış eserler, haritalar satılıyor. Hediyelik eşya, halı, gerçek ve sahte mücevher de bulunuyor.

BELLE DU JOUR (GÜNDÜZ GÜZELİ) Cafe, restoran, bar. Mönü Akdeniz mutfağı ağırlıklı. Fransız caz müziği çalınıyor. Sabah kahvaltı ile gün başlıyor. Öğle ve akşam yemeğiyle devam ediliyor. Terastaki şampanya barda ise ünlü Fransız şampanyalarını bulabilirsiniz. Yemeklerde sızma zeytinyağı kullanılıyor. Deniz mahsûlleri Marsilya usulü hazırlanıp sunuluyor.

CAFE 8 İki katlı. gün kahvaltı servisiyle başlıyor. Öğle ve akşam üstü çay servisiyle devam ediyor. Akşam yemeğinde ağırlık Fransız mutfağında. Resim ve takı sergileri de açılıyor. 80 kişi kapasitesi var.

CAFE DE LA PLACE Paris'te çok sık rastlanan tipik bir sanatçı kafesi. Dekorda eskitilmiş ahşap ağırlıkta. Canlı müzikle birlikte sergiler ve ayrıca muhtelif konularda konferanslar olacak..

CAFE A. MILLE Cafe, restoran, bar. Cafe adını bu binada yaşamış İstanbul doğumlu, Fransız asıllı ünlü portre ressamı ve süsleme sanatçısı Albert Mille'den almış. Mönüde Fransız tarzı çorbalar, salatalar, krep ve makarna ağırlıkta.

CHEZ SAKMAN Stüdyo, Cafe, bar, restoran. Ünlü müzik adamı Vedat Sakman'ın işlettiği Chez Sakman'ın mönüsü Akdeniz mutfağından. İşletmenin ana konsepti canlı müzik üzerine kurulu.

Her tür damak zevkine uygun.

Gideceklere şimdiden keyifli geziler.

 

 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..