Arap mutfagini İranli bir arkadasim olan Feristeh`den az cok bilirim. Bol kuzu etli, bol baharatli, bol sebzeli yemek yaparlar ve ailece yenilen bir aksam yemegine cok önem verirler. Bu yemekde beni ceken bezelye ve yumurtanin birlikte kullanilmasi oldu. Tavsiye edilen baharatlarin hepsini kullanmadim, kullansaydim belki de farkli bir lezzet yakalayabilirdim. Yeniden denedigimde biraz daha cesur olmam gerek.
malzeme:
600 g olgun domates
3 sogan
1 kirmizi etli biber
2 yemek kasigi zeytinyagi
Yarim cay kasigi Harissa (kullanmadim)
Bicagin ucuyla safran, tarcin, kimyon
300 g dondurulmus bezelye
Tuz
4 yumurta
Bicagin ucuyla kirmizi toz biber
yapilisi:
Domateslere carpi seklinde bir cizik atin ve kaynar suya atip cikarin. Kabuklarini soyup ince kiyin. Soganlari soyup biberle birlikte ince kiyin.
Yagi tavada isitin, sogani ve biberi hafifce kavurun. Domatesleri ekleyip bes dakika pisirin. harissa, safran, kimyon, tarcin ve bezelye ekleyin. 150 ml su ve tuz ilave edip 20 dakika orta ateste pismeye birakin. Ocagin isisini düsürün.
Sebzelerin arasinda dört göz acin. bu gözlere yumurtalari kirin. Biraz tuz ve toz biber serpip yumurtalar pisince servis edin.