Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Changeling-Sahtekar

Changeling-Sahtekar
 

Aldığım ve çalışmayan dvd yi değiştirmek üzere gittiğim dvd dükkanında sadece oyuncularına bakarak seçtiğim bu filmin, önümüzdeki günlerde vizyona gireceğini farkettim daha sonra.

Bloğumuz bir fark daha yaratarak vizyona girmeyen filmin öncesinde yazıyor.

Angelina Jolie, 1920’ lerin Amerikasında babasız büyütmek zorunda kaldığı çocuğuna bakmak için kendini telefon santralındaki işine ve çocuğuna adamış, yalnız, boyun eğmeyen ve güzel bir kadın rolünde birinci sınıf bir oyunculuk sergiliyor.

Her şeyini adadığı, hayatındaki tek ve en değerli varlığı olan oğlu bir gün kayboluyor, işten eve geliyor ama onu bulamıyor. Çılgınca her yeri dolanıyor, nafile yok oğlu.

Los Angeles polisini arıyor ve şikayetini bildiriyor. Polis bölümü yavaş ve ilgisiz davranışıyla tuhaflıklar olacağının belirtilerini veriyor.. Beş ay sonra da anneye çocuğunuz bulundu diye haber geliyor. Heyecanla koşan anne:

“bu benim çocuğum değil” diyor.

Demesi bir işe yaramıyor, bu çocuk sizin diye ısrarla ona veriliyor, büyütecek ve bakacak durumdasınız, psikolojiniz bozuldu o yüzden tanıyamadınız deniyor.

Anne yabancı çocuğu alıp eve geliyor, daha sonra gelişen olaylar ve kanıtlarla çocuğu olmadığına kesinlikle karar veriyor.

Film, ısrarla çocuğunu arayan bir annenin polis-yerel idareyle ve dönemin otorite/yönetim anlayışıyla yılmayan mücadelesini anlatıyor.

İzlemek için sağlam sinir ve dayanıklılık gerekiyor. Bazı bölümlerde gerilim ve şiddet yüksek dozlara ulaşıyor.

Muhteşem John Malkhovich’i rahip rolünde, annenin yardımına koşan ve ona yol gösteren bir iyilik adamı olarak görüyoruz.

Özgün senaryosu, Angelina Jolie ve John Malkhovich için izlenmeye değer…

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 144
: 1429
Kayıt tarihi
: 12.09.07
 
 

ODTÜ İşletme mezunuyum, felsefe bölümünde master eğitimi aldım, uzun yıllar bankacılık ve finansm..