Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Murat GÜLCEK - Yakamoz35

http://blog.milliyet.com.tr/gulcek

16 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Chelsea Fc - Fenerbahçe

Chelsea Fc - Fenerbahçe
 

FENERBAHÇE


Şampiyonlar şampiyonları rakiplerini buldu. Rakipler arasında bu turlarda pek adı geçmeyen iki takımdan biri Fenerbahçe’miz, diğeri ise Schalke idi. Basından duyduğumuz haberlere göre her takım bu iki takımla eşleşmek istiyordu. Hatta bu iki takımda birbirleriyle eşleşmek isteyenlerdendi. Sebebi yarı finali çabuk görmekti.


Sanırım Fenerbahçe’yle eşleşmek isteyenler penaltılar hariç on gol atılan Sevilla maçından etkilenmişlerdi. Bol gol yiyen Fenerbahçe herkesin iştahını kabartmıştı.Kuralar çekildi ve dananın kuyruğu koptu. Sevinen takım Chelsea Fc oldu.


Onların masum sevinçlerini görünce hemen aklıma Sevilla teknik direktörü Jimenez geldi. Nasılda bıyık altından gülüyordu kuradan sonra. Bizim atalarımız boşuna dememişler “son gülen iyi güler”diye. Jimenez’in son halini hatırlıyorum da. Dakika 110 civarındaydı. Jimenez kendi bulunduğu bölgeye çıkan topların toplayıcılığını yapıyordu. Yılmaz Vural edasında sürekli hararetli bir şekilde futbolcularına hamle yapıyordu. Büyük Fenerbahçe Jimenez’i bile top toplayıcısı yapmıştı. İspanya’dan aldığım son habere göre şimdi kendi cehennemlerinde uzun eşek oynuyorlarmış. Anlamadığım iki senedir UEFA kupasını alıyorsunuz. Gidin üçüncü kez alın kupayı ne işiniz var Şampiyonlar Ligi'nde. Sanki İspanya şampiyonuymuş gibi çıkmışlar karşımıza ahkam kesiyorlar. Karşınızda Türkiye Şampiyonu var.


Neyse gelelim Chelsea’ye. Gerçekten çok büyük bir takım. Yıldızlarının hepsi birbirinden kıymetli. Bütçesiyle bizi egale edebilecek bir takım. Fakat futbol sahada 11 kişiyle oynanıyor.

Çıkıp kora kor mücadele edeceğiz. Aslında bizler rahatız düşünmesi gereken onlar. Biz yenilsek de hedefimize ulaşmış bir takımız. Fakat onlar yenilirse dengeleri alt-üst olacak.


En büyük özellikleri gol yemeyen bir takım olmaları. İki gol yemişler şimdiye kadar. İnşallah bizim sayemizde bunu arttıracaklar. Drogba gol yollarında en büyük tehlikeleri gününde olursa bütün takım peşinden koşsa zor durdurur. Fakat bu aralar çok formsuz. Bütün futbolcularını yazmaya kalksak sayfalar yetmez hepsi birbirinden yetenekli. Maçlarını seyreden biri olarak şunu söyleyebilirim ki. Adı pek geçmeyen genelde yedek olan bir Philips var bunlarda. Çok koşan çok üretken bir futbolcu dikkat edilmesi gerekli.


Chelsea’nin bize gol atacağını zannetmiyorum. Drogba ve Anelka tam bizim defansa göre adamlar. Servet Galatasaray’a gittiğine göre Shevchenko’dan da korkmaya gerek yok. Bizim tutmamız gereken futbolcu Edu. Onu tutabilirsek gol yemeyiz diye düşünüyorum :)))


Peki atabilir miyiz? İşte bu çok zor!!! Petr Cech dünyanın en iyi kalecesi ve önünde oynayanlar dünyanın en iyi defans oyuncuları. Fakat Fenerbahçe’nin karşı takımı bozan bir hücum gücü var. Buna güvenerek Chelsea’nin bugüne kadar yediği gollerden çok gol atacağımızı ümit ediyorum.


Fenerbahçe yarı finale çıkabilir mi?.

Ben yürekten inanıyorum. Schalke’nin bize rakip olmasını hiç istememiştim. Çünkü Sevilla’nın düştüğü duruma düşebilirdik. Herkes Schalke’yi eleyebileceğimizi düşünüyordu. Rakibi küçümsemenin bedelini Sevilla ödedi. Şimdi karşımızda bizden her şeyiyle güçlü bir takım var. Fakat her şeylerini kenarda bırakıp sahaya çıktıklarında biz onlardan ağır basacağız.
Çünkü bizde mangal gibi yürek var.


Dip Not: Bu gün bize kurada Chelsea çıktı diye sevinenlerin hepsini yazın plajda bikiniyle görmek isteriz.

 
Toplam blog
: 150
: 1014
Kayıt tarihi
: 25.04.07
 
 

İzmirliyim;Şehrimi ve ülkemi seviyorum.Yaşamayı seviyorum. Eğlenmeyi, eğlendirmeyi seviyorum..