Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Güncel
 

CHP vatana ihanetin sınırında duruyor!

CHP  vatana ihanetin sınırında duruyor!
 

Suriye'de yanan ateş sonunda sınırlarımıza sıçradı. Türkiye bu ateşi söndürmek için, daha ataş küçükken harekete geçmeliydi. Ama olmadı; bugün daha büyümüş bir ateşi söndürmek zorunda kalacağız.

Suriye'den topraklarımaza atılan top mermileri beş insanımızın canını aldı. Ama eğer tedbir alınmazsa bu rakamlar daha da artabilir. Köşeye sıkışmış vahşi bir kedi gibi Esad ve yönetimi çılgınca işlere girişebilir.

Türkiye Cumhuriyeti Hükumeti, böyle durumlarda her zaman yapıldığı gibi, Meclisten tezkere istiyor. Bu tezkere ile, gerekirse Suriye'ye asker gönderilebilecek.

Ne var ki, CHP buna karşı duruyor. İlk açıklamalar CHP'nin Suriye tezkeresine "hayır" diyeceği yönünde. Eğer CHP bunu yaparsa, gerçekten de vatana ihanetin sınırına gelmiş olur.

Bunun gerekçesi yoktur zira. Geçmişte Başbakanla Esad'ın birlikte "tatil" yapmış olması, bugün savaşın eşiğinde olduğumuz bu ülkeye karşı sizin muhabbet beslemenizin gerekçesi olabilir mi?

Uluslararası ilişkilerde daimilik yoktur. Bugün dost olduğunuzla yarın düşman olabiliriz ya da kırk yıllık düşmanınız gün gelir dostunuz olur.

CHP'nin içindeki "Alevi hassasiiyeti" bu partiyi çok kötü yönlere savuruyor. Suriye olayı, tam bir turnusol kağıdı oldu "Yeni CHP" için...CHP'nin yeniliğinin, partinin Alevi hassasiyeti kazanması oluduğunu görüyoruz.

Kimse Suriye ile savaş istemiyor; kimseyle savaş istemeyiz..Ancak, bazan bunun önüne geçemezsiniz; bu yüzden de ordular beslersiniz.

Türkiye, sadece Suriye'ye değil, bugün tüm dünyaya kararlılığını sergileyecek adımlar atmalıdır. Bunun ilk adımı da TBMM'nin tek yürek olarak Suriye tezkeresini çıkarmasıdır.

Eğer CHP, bu birliği bozarsa, bunun bedeli ağır olacaktır. Suriye tarafı, içerde adamlarımız var, psikolojisi ile, daha diklenen politikalar izleyebilecektir. Bu da her iki taraf için daha fazla kayıp demektir.

Dileriz ki, bu çatışma ortamı bu kadarla kalır ve Suriye'nin zalimi belasını başkasından bulur.

Ama, "İçimizdeki Esadseverler" bu tutumlarını sürdürdükçe bizim elimiz de zayıf kalacaktır.

CHP'nin "Atatürk'ün partisi" olduğunu hatırlama günüdür bugün.

Onlar hatırlamazsa halk fena halde hatırlatacaktır.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..