Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '16

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'de, Kılıçdaroğlu'n tavır koyanlara "kırmızı kart" gösteriliyor...

CHP'de, Kılıçdaroğlu'n tavır koyanlara "kırmızı kart" gösteriliyor...
 

İnternet, "sabah.com.tr" den...


...SONRA, YA DİSİPLİN KURULUNA VERLİYOR YA DA OYUNDAN ATILIYOR...

"Türkiye'de basın özgür değil" diyerek, gazeteciliği ötesinde işlediği bir suçtan dolayı yargılanan ve ceza alan Can Dündar ve Erdem Gül'e arka çıkan, onları cezaevinde ziyaret eden ve de bu nedenle Cumhuriyet Gazetsini ziyaret eden Kılıçdaroğlu; CHP Genel Başkanı adayı olarak karşısına çıkan ve yine aynı gazetenin bir yazarı olan İzmir CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın üzerine çizik attı...

Bu kadarla da kalmadı; Mustafa Balbay'ın yazılarını kesen Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik olarak, "düşünce özgürlüğü" gibi çok sevdiği kalıplaşmış bir ifadeyi hiç kullanmadı...

Yoksa, Kılıçdaroğlu'nun, Mustafa Balbay'a arka çıkmamasının nedeni; "...Cumhuriyet'te, FETÖ'cülükten Kürtçülüğe kadar her şey serbest; ama CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak" dediği için mi?

Mustafa Balbay'ın bu sözlerinden yola çıkarak, CHP'nin "hem mezhepçi hem de Kürtçü" bir yolda olduğu; CHP'nin "mezhepçi ve mikro Kürtçü" kadrolara teslim edildiği ve "vatansever insanların dışlandığı"  söylenebilir mi? 

Mustafa Balbay, Kılıçdaroğlu tarafından üstüne çizik atılan ilk CHP milletvekili değil ki?

* İzmir Milletveki Birgül Ayman Güler, "CHP'nin Paralel Yapı ile ittifak yaptığını söylediği için" dışlanmadı mı?

* Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Partinin bölünmesi söz konusu ise sorumlusunu herkes biliyor. Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? yaptı işte" dediği için oyundan(!) atılmadı mı?

* Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da, aynen Birgül Ayman Güler gibi, "hem Kılıçdaroğlu'nu hem de yakınındaki isimleri Paralel Yapı ile yakın olmakla" eleştirdiği için partiden ihraç edilmedi mi?

* İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Kılıçdaroğlu'na "Delege ağaları var. Bunlara eyvallah etme" dedi ve Kılıçdaroğlu'nun gazabına uğramamak için, kendiliğinden istifa etti...

* İstanbul Milletvekili Ercan Deniz de, "100 seçim yapılsa dahi güven vermeyen bir muhalefet var. Bu muhalefet partiler nedeniyle tablonun değişmeyeceği açıkça gözüküyor" dedi ve o da üzerine çizik atılmadan, sakatlandım(!?) diye oyundan çıktı...

Ama, bu arada, odasındaki Atatürk resmini indirdiği iddia edilen İzmir Milletvekili Zeynep Altıok hakkında, ya soyadının "Altıok" olmasından ya da "Alevileri küstürmemek için işlem yapılmıyor"(1).

x

Ben, "Kılıçdaroğlu'nu eleştirmedim" değil mi? Yalnızca, görsel ve yazılı basından duyduklarımı ve okuduklarımı aktardım... Umarım, birileri çıkmaz ve bana da bir çizik atmaz:))

cdenizkent

-----------------------  :

(x) Dünya üzerinde, başta  gazetecilerin ve siyasilerinin hapse girip çıktıktan sonra ünlü olduğu ya da ünlerine ün katıldığı, Türkiye'den başka ülke yoktur..."Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganı ile hapse giriyorlar ve yine "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile hapisten çıkıyorlar...Hapishanede iken yazdıkları kitaplar "yok satıyor" cepleri para ile doluyor...Eğer, tahliye olmaları, herhangi bir genel seçime denk gelirse milletvekili olmaları işten bile değil...Eğer, tahliye olanlar, iktidara tepkili ise, muhalefet partileri tarafından hemen paylaşılıyor...İsterseniz bir düşünün; bu konuda başı çeken de CHP'dir.

(*) İşareti ile başlayan cümlelerin, "tırnak içindeki koyu ve italik harflerle" vurgulanan ibareler, "sabah.com.tr", 5 Şubat 2016'dan aktarılmıştır.

(1) Bu ifadeyi kullanan kişi, CHP eski Parti Meclisi üyesi Korkmaz Karaca'dır...A.g.y(*)

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..