Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Halkın Hafızasındakini İyi Okumalı

CHP Halkın Hafızasındakini İyi Okumalı
 

Siyaset politikada realist ilkeler yolu demektir. Politik söylemlerle manipüle yöntemleri kullanırsanız izini silmek değil.

Politikalar toplum için yapıldığında realist olmalı ve sosya ekonomik proğramlar öne çıkmalıdır.

Ekonomik sıkıntılar veya bolluklar yandaş fırsatçılığına prim oluşturmamalıdır.

Toplum hafızasında unutulmayan CHP Ecevit dönemi hükümetlerinde ki piyasa karaborsa ortamında; CHP hükümeti İş çevrelerinin ya da üretici sanayicilerin ters tutumlarıyla daralan piyasada tüketim, ihyaç maddelerinin dağıtımını kendi patililerine çıkar ve menfaat aracı olarak kullanmış ve Bu karaborsa piyasası 70 li yıllardan bugüne hala hafızalardan silinmemiştir.

Bu yönüyle Bu yıllarda CHP kendi politikalarının eseri olan ekonomik sıkıntıyı kendi taraftarlarına fırsatçılığa dönüştürmüştür. Bu durum İkinci Dünya Savaşı sürecinde ki karneli piyasa koşullarındaki durumdan daha olumsuz etki yapmıştır.

Toplumda CHP ye eleştiri İnönü döneminde ki bu karneli sıkıntılı günlere yönelik yapılsa da aslında o tarihlerdeki dünya konjöktürü gereği yaşanan bir tedbir sıkıntısydı.

Oysa 70'li yılların CHP sinde yaşanan olumsuzlukların bahanesi o denli ciddi olamazdı. Bu yıllarda ki ekonomik sıkıntının ve ihtiyaç maddeleri kıtlığının iç ve dış nedenleri üzerinde de yeterince analiz yapılıp toplum aydınlatılmamıştır.

Toplum hafızasının unutulduğunu sanmak veya üstünü örtmek mümkün değildir. Yeni politik söylemler ve ilkesiz yönelimler oy getirecek derken bekide götürecektir.

Söylem ve poltikalarda ki taklitçilik de iktidara götürmez. Önemli olan halkın ekonomik sıkıntılarına, ekonomiye yön verenlere de güven vererek gerçekçi proğram ve çözümler sunmaktır.

Aslında bu ekonomik maksatlı siyasi fırsatçılık belki de coğrafyamıza has oryantalist kültürden kaynaklanıyor olsa gerek. CHP iktidarında ki ahlak dışı karabosa fırsatçılığı diğer siyasi partlerde de değişik de olsa görülmektedir. Bazan da yandaş kapital veya girişimci sınıfı oluşturulmaktadır.

Yani ülkenin kaderi yandaş veya siyasi taraftar kollamak iltiması ile şekillenmektedir.

Kalıcı ve saygın iktidar bu hastalığın bertaraf edilmesiyle mümkündür.

EK: Kılıçtaroğlu daha ilkeli ve ağırbaşlı siyasi söylem ve davranış sergiliyor, seçimde favori duruma geçmiş durumda. AKP ve CHP yarışır hale geldi ancak CHP önde gözüküyor. 28.05.2011

 
Toplam blog
: 376
: 1841
Kayıt tarihi
: 06.07.07
 
 

Hayat herkes için aslında yalnızlıktır. hiç kimsenin doğal garantisi yoktur. (Günlük atüel haberl..