Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP ilk kez BDP'yi ziyaret ederken...

CHP ilk kez BDP'yi ziyaret ederken...
 

BDP'li Demirtaş Sosyalist Enternasyonel'de CHP'li Kılıçdaroğlu'nu görünce gözleri yaşarmış herşeyi unutmuş CHP, ÖDP, EMEP ve BDP’li bir seçim bloğu önermiş... 

Bu faydacılık nasıl bir duygudur.. Siyasal olanı; siyasal faydacılık çok liberal bir duygu; sağcısı da solcusu da bu anlamda liberal..... Bu ulusalcılar Türkü Kürdü kendilerini solcu sanarken neler ediyorlar.. 

İktidar deyince herkes aklını kaybediyor, iktidarın bir parçasına tutunmak için her yolu mubah görüyor. Bir garip solcu tayfa da iktidar deyince yeni yeni hükümet olabilen Ak Partiyi algılıyor.. Baksanıza Öcalan hükümet değil devlet muhatabım diyor. 

Bu ittifak meselesine yeni genel sekreter Batum, yeşil ışık yakıyor; fırçayı yiyor.. 

Ahmet Altan'ın yorumu ilginç demokrasiye yönelik bir başka faydacılık içeriyor; bakarsınız herkes demokrasi yarışına çıkar bende roman yazacak vakit bulurum demeye getiriyor.. İyi şeyler hayal etmiş merak eden bakar.. 

Sona Kılıçdaroğlu bi serin açıklama yapıyor yok ittifak mittifak diyor: CHP’nin bir ittifak arayışı ve çağrısı olmadığını söyleyiveriyor, genel sekreterin rengi değişiyor.. 

Kılıçdaroğlu renksiz açıklamasına devam ediyor: "CHP olarak bizim görüşümüz belli, biz tek başına iktidar olmak istiyoruz. Herhangi bir ittifak arayışımız da yok. Bir çağrımız da yok. Siyasi partiler çağrı yapabilirler, bunlara saygı göstereceğiz, onlar kendi düşüncelerini aktarabilir. Ama bizim düşüncemiz, CHP’nin tek başına iktidar olması için halka gitmek, halk ile kucaklaşmak." İktidardan düştüklerini ya da bi ayaklarının çukurda olduğunu fark etmiş gibi bi halleri var... 

Bi yazı yazmıştım; bunların Disk dahil bir "hayır ittifaki" referandum öncesi sözkonusu olmuştu.. Sona BDP baktı olacak iş değil boykota dönmüştü.. 

Bu memleket nasıl bir memleket...Bu ittifakçıların tek derdi sadece düzeni Ak partiden kurtarmak mı yoksa bi demokratikleşme problemleri var mı? Bence yok böyle bir dertleri; kemalistler, ulusalcılar ehlileşip savaşı bırakıp yeniden batılı yöntemlerle iktidara talipler ama pazarlamacıları çok komik.. 

Öte yanda da Bahçeli dev bayram kutlama pankartının önünde bağırıp duruyor tüm otoriterliği ile: Vay nasıl hainlerin mezarını ziyaret edersin.. Bayram günü de milleti toplayıp böyle bağırıp çağırılır mı? Nedir bu siyaset haliniz biraz sakin olun.. 

Bu partiler kaynama noktasına geldiler... CHP, MHP, BDP hele ki bu ittifak meselesinden sonra bi takım tartışmalar kendi içlerindeki çelişkileri daha da derinleştirecek.. 

Ben şu sarışınlara üzülüyorum; şimdi diyorum BDP ile CHP ittifak yaptı İzmir'in taşçı çakma sarışınları ne ederler.. 

Sahi Kılıçdaroğlu ne zaman Kürt diyecek!!! 

 
Toplam blog
: 444
: 1284
Kayıt tarihi
: 13.09.07
 
 

MB zengin kültürel bir eksen; düşüncelerimizin buluştuğu, tartıştığımız, birbirimizi etkilediğimi..