Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Heyeti Emekli Sen’i ziyaret etti

CHP Heyeti Emekli Sen’i ziyaret etti
 

CHP Heyeti Emekli Sen’i Ziyaret etti


Fatih Özcan: “İktidarı uyarıyoruz ve iktidara bir adım mesafede duran Anamuhalefete diyoruz ki: Boş laflara karnımız tok, icraat istiyoruz: Zamlara eşdeğer ücret ve maaş artışı derhal sağlanmalıdır.”

CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, 29 Ekim Kutlama Etkinlikleri kapsamındaki katkılarından dolayı teşekkür etmek ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 74. Ölüm Yıldönümü etkinlileri kapsamında Karayalçın’ın Burdur’da katılacağı panelin davetiyesini tevdi etmek amacıyla sendika binasında Tüm Emekliler Sendikası, Emekli Sen’i ziyaret etti.

CHP İl Başkanı Süleyman Erman ve Merkez İlçe Başkanı Barış Ayten ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, 29 Ekim Kutlama Etkinlikleri kapsamındaki katkılarından dolayı teşekkür etmek ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 74. Ölüm Yıldönümü etkinlileri kapsamında Karayalçın’ın Burdur’da katılacağı panelin davetiyesini tevdi etmek amacıyla bugün akşamüzeri saat 16,30’da sendika binasında Tüm Emekliler Sendikası, Emekli Sen’i ziyaret etti.

İlk sözü alan Süleyman Erman, 29 Ekim etkinlilerindeki katkılarından dolayı teşekkür etmek ve önümüzdeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 74. Ölüm Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilimize gelecek olan Karayalçın’ın gerçekleştireceği panelin davetiyesi vermek üzere Emekli Sen yönetimini ziyaret ettiklerini vurguladı.

Daha sonra yaptığı teşekkür konuşmasına Başkan Fatih Özcan, “Sayın Süleyman Erman ve yönetimi, söyletme derdimi, deler geçer derdini diyen dert yükü Emekli Sen’i lütfedip ziyaretine geldi; teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz kendilerine.” şeklinde başladı ve şu görüşleri ileri sürdü:

Emeklinin derdi büyük ve çok; ancak bakan da, çözen de yok!

Bu gün Türkiye’de yoksulluk sınırı almış başını gidiyor; 3.38o liraya, açlık sınırı ise 1.070 liraya fırlamış durumda. Bir başka deyişle, yoksulluk sınırı ortalama emekli maaşının 3 katı, açlık sınırı ise ortalama aylığa denk. Ancak maaşların yetersizliği hükümetin önüne her geldiğinde, hükümet kaynak yokluğu bahanesine sığınıyor. Oysa gerçek bu değil, çünkü kaynak yok diyerek emeklileri sefalete sürükleyen hükümet çıkardığı teşvik paketleri ile sermayeye kaynak aktarmaya devam ediyor.

İktidarı uyarıyoruz ve iktidara bir adım mesafede duran Anamuhalefete diyoruz ki:

Boş laflara karnımız tok, icraat istiyoruz:

Zamlara eşdeğer ücret ve maaş artışı derhal sağlanmalıdır.

Sendikamızın örgütlenme çalışmalarının engellenmesi için gittikçe artan devlet baskısına derhal son verilmelidir ve sendikamızın taraf alındığı yasal düzenleme biran önce çıkarılmalıdır.

Sağlıkta yıkım ve paran kadar sağlık anlamına gelen sağlıkta dönüşüm programı derhal durdurularak,  muayene ücreti, katkı/ katılım payı ile ilaç katkı payı alınmasına son verilmelidir.

Hükümet, çıkardığı basit bir iç düzenlemeyi, “İntibak Yasası” gibi kamuoyunu yanıltmaktan vazgeçerek, gerçek bir “İntibak Yasası” çıkarmalı; maaşlar insanca yaşamayı sağlayacak seviyeye çıkarılmalı; en düşük emekli maaşı 1500.- liraya yükseltilmelidir.

Başbakanlık genelgesi derhal uygulanarak emekliye de promosyon ödenmelidir. Bütün memurlara ödenen promosyon emeklinin de hakkıdır; SGK derhal çalışmalara başlayarak anayasal suç işlemekten vazgeçmeli, bankalara emeklinin paralarını sıfır faizle kullandırmaktan vazgeçmelidir.

Bu nedenle EMEKLİLER!

• Hükümetin otoriter yönetim anlayışına, baskıcı ve anti demokratik uygulamalarına karşı,

• Sahte intibak yasası aldatmacasına karşı,

• İnsanca yaşam, insana yaraşır bir ücret için,

• Örgütlenme önündeki engellere karşı,

• Sağlıktaki soyguna karşı,

• Eğitimin paralı hale getirilmesine karşı,

• Eğitimi yozlaştıracak olan 4+4+4 ucube yasasına karşı,

• Emperyalistlerin SURİYE ve Bölge üzerindeki sömürü, paylaşım planlarına karşı,

• Hükümetin, temel tüketim mallarına yaptığı zamlara karşı,

• Banka promosyon hakları için,

• Her gün can alan iş cinayetlerine karşı,

• Karanlığa karşı aydınlık bir ülke için,

• Çocuklarına torunlarına onurlu bir gelecek bırakmak için uygun oy kullanacaktır.

Teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..