Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP iktidara gelmek istemiyor

CHP iktidara gelmek istemiyor
 

Bir insan bir şeyi elde etmek istedi mi, onu elde etmeyi çok istemelidir. Ve bunu herkese, elaleme açıkça ilan etmelidir.

Akıllı bir çocuk, Bayram öncesi almak istediği hediyeyi açık seçik beyan eder. Yoksa kimse onun suratına bakmaz. Veya, gidip hiç olmayacak bir şey alırlar.

CHP Parti olarak öylesine içe dönük parti hüviyeti var ki, kimse de içten olmayan sözlerine inanıp, onlara oy vereceğe benzemiyor.

Evet, arkadaş, iktidarı istiyorsan, bunu bağıra bağıra söylemelisin. İnsanları neden istediğine ikna etmelisin. İnsanlar demeliler: “Gerçekten bu parti artık, hazır, yapacak, gerçekleştirecek çok şeyi var, şunu da bir deneyelim..” İnsanlar buna inanmıyorlar ki..

Aslında partinin kendisi de inanmıyor. Böyle uslu uslu muhalefetçilik oynamak onların işine de geliyor. Partide kimse aba altından sopa gösterip, “Meclise devam etmezseniz , ne olacağını siz düşünün...” yollu bir şeyler de söylemiyor. Onun için Meclise devamsızlık da serbest. ..İş, ala ala hey.. gidiyor..Ne lüzum var iktidar olacaksın, o kadar sorumlulukların altına gireceksin. Adamlar seni ateş hattına alacaklar.

Parti oyun oynuyor. Herkes de ona bu oyunu yakıştırıyor.

CHP aslında kuramsal temelini de kaybetmiş durumda. Partide artık kimse, ben “Sosyalistim” demiyor (Çünkü bu devirde Sosyalist olmak ayıp ve de günah), kimse “Ben ortanın solundayım , ” demiyor. Ortanın solu da Sayın Bülent Ecevit’le öldü gitti. CHP’nin altı ok’u da zaten Atatürk’le birlikte gitmişti. Eee, daha ne kalıyor geriye…Onlar da bilmiyorlar.

Gerçekten bilmiyorlar. Acaba “Ricardo..”cu mu olsalar. Ne olsalar? Partiye aslında yön veren kişiler Liberaller. Onlar da Liberal olduklarını bilmiyorlar.

Örgüt zaten, “Osman Bey’in Pehlivanı” gibi yatıp kalkıp yenilmekten usanmış durumdalar ; şakadan seçimlere giriyorlar. Her seçimden önce, “Seçimi biz kazanacağız, “ diyorlar ama ona kendileri de inanmıyorlar. Niye ? Dört yıl yatıyorlar, çalışmıyorlar ki…Peki seçim nasıl kazanılacak..İnsanları bazı sorunların çözümü konusunda ikna etmen gerekir. O da yok. Ne diyorlar, “Ee sen beni seç, iktidara geleyim, gerisi ballı börek..” Ama millet Dimyat’ta pirinç kazanacağım diye elindeki bulgurdan olmak istemiyor.

CHP’nin dersine daha çok çalışması gerekir. Henüz kadrolar iyice temizlenmedi. Sayın Kılıçdaroğlu biraz daha sağa sola baksın. Çünkü partinin çalışkan insanlara ihtiyacı var..Rol kesenlere değil.

Benden bir tavsiye. Eğer CHP seçimi kazanmak istiyorsa, pencerelerini açsın, perdelerini kaldırsın ve pencerelerinin dışına ufak bir levha koysun. ”ÜYE OLAN HERKESE BİRER GAZOZ VERİLECEKTİR” Parti dolar taşar be…Sen ne diyorsun!

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..