Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

CHP'li gençlerin bandolu, fener alaylı ve havai fişekli 19 Mayıs kutlaması!

CHP'li gençlerin bandolu, fener alaylı ve havai fişekli 19 Mayıs kutlaması!
 

CHP Beykoz, resmi 19 Mayıs çelenk koyma merasiminin ardından gerçekleştirdiği çelenk koyma merasiminden sonra, akşam da bando ve fener alaylı bir 19 Mayıs yürüyüşü düzenledi

CHP Beykoz İlçe Örgütü, resmi 19 Mayıs çelenk koyma merasiminin ardından gerçekleştirdiği “özel” çelenk koyma merasiminden sonra, akşam da Gençlik Kolları tarafından düzenlenen bando ve fener alaylı 19 Mayıs yürüyüşüne katıldı; gece, havai fişekler ile son buldu. Törene son noktayı ise, üst düzey yöneticilerin, gençler ile birlikte kol kola, marşlar eşliğinde halay çekmeleri koydu!

Sabah; “gayrı resmi” çelenk koyma töreni

19 Mayıs sabahı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk koyma merasimini alanda uzaktan izleyen CHP’liler, resmi merasimin ardından ise yerlerini alarak, “ alternatif” merasimlerini gerçekleştirdiler.

CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz’ın, bu duruma dikkat çekerek, “ vatandaş bir yerde, devlet bir yerde” yorumunda bulunduğu görüldü.

Ege Ercan: Onlar kindar nesil yetiştirmek istiyorlar!

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından çelenk koyma merasiminin açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan, Reyhanlı’daki patlamalarda yaşamlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başladı.

Ercan, şunları söyledi:“ 19 Mayıs, sadece Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı değildir. 19 Mayıs, Atatürk’ün doğum günüdür. Milli Mücadele’nin başlangıç günüdür. Bir milletin küllerinden var olma günüdür. Her geçen gün milli değerlerimiz unutturulmaya çalıştırılıyor. 19 Mayıs’ı kutlamayı engellemeye çalışan zihniyet, milliyetçiliği ayaklar altına alan zihniyet, Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkmasına engel olmaya çalışan zihniyetin devamıdır; Milli Mücadele’yi engellemeye çalışan zihniyetin devamıdır. Onlar, milli duyguları körelmiş, kindar bir nesil yetiştirmek istiyorlar. Ancak biz Mustafa Kemal’i rehber edindik. Bu bağlamda 19 Mayıs bizim için Gençlik ve Spor Bayramı’ndan ziyade (bir anlam taşıyor.) Biz CHP’li gençler olarak, her zaman bayramın bayram gibi kutlanmasından yanayız. Çünkü Beykoz’da daha önceki senelerde burada ( Belediye Meydanı’nda) çok kalabalık bir şekilde bayram kutlanırdı; bu sefer sadece CHP’liler bayramına sahip çıkıyorlar. Bizler, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini, bilim ve teknolojiden faydalanarak, ülkemizi daha ilerilere taşımanın azim ve kararlılığı içerisinde olacağız.”

Hızır Yılmaz: Az önce bir tiyatro sahnelendi!

Ercan’ın ardından konuşmasını yapmak üzere davet edilen CHP İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ise, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi çelenk koyma merasimine atıfta bulunarak, düzenlenen söz konusu töreni, ‘ tiyatro’ olarak niteledi. Yılmaz, şunları söyledi: “ Bugün, 19 Mayıs; Mustafa Kemal’in ‘ doğum günüm’ dediği gün! Ama ben bugünü aynı zamanda T.C. düşmanlarının, Cumhuriyet’e başkaldırı günü olarak görüyorum. Gençlerini Mustafa Kemal’den ayırmaya çalışan zihniyete sesleniyorum: Siz, olsa olsa Cumhuriyet tarihinde kara bir gün olarak anılabilirsiniz. Biraz önce, burada devlet erkanı bir tiyatro sahnesi oynadı; sahnenin adı, ‘ 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı anma günü!’  Ama gençlere yasak koydular.”

Belediye Başkanı, bana az önce dedi ki…

Konuşmasının devamında, 19 Mayıs törenlerine gelişinde Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile yolda karşılaştığını ifade eden İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, şunları söyledi:“ Biraz önce yanımdan Belediye Başkanı ( Yücel Çelikbilek) geçti. Bana, ‘ hayrola Başkan?’ dedi. ( Ben de kendisine), ‘ 19 Mayıs töreni yapacağız’ dedim. ‘ Ama tören yok’ dedi. Ben de ona, ‘ biz tören iznini Mustafa Kemal’den aldık’ deyince, o da bana, ‘ biz Allah’a bağlıyız’ dedi.”

Ey Belediye Başkanı!

CHP İlçe Başkanı Yılmaz, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile aralarında geçtiğini kaydettiği diyaloğu aktarmasının sonrasında ise, Çelikbilek’e şu şekilde seslendi:“ Ey Belediye Başkanı! Sen Amerika’daki Beyaz Masa’ya bağlısın! Sen, icazetlerini, emirlerini ancak ve ancak ondan alırsın. Türkiye Cumhuriyeti gençliği, icazetini Mustafa Kemal’den alır. Biz size ve sizin engellemelerinize rağmen, yasaklamalarınıza rağmen, her gün, her zaman alanlarda olacağız.”

Birlik çağrısı

İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, konuşmasının sonunda ise, vatandaşlara birlik çağırısında bulunarak, şunları söyledi:“ Gelin, Cumhuriyet için, ulusal devlet için, düşmana birliğinizi gösterin. Kenetlenin; gün, birlik olma günüdür.”

Akşam; fener alayı, bando takımı ve havai fişek!

CHP’liler, törenin ardından ise, İlçe Gençlik Kolları’nın, akşam saat 20.00’de Beykoz Onçeşmeler Meydanı’ndan, Belediye önüne kadar gerçekleştireceği 19 Mayıs yürüyüşünde tekrar bir araya geldi.

Onçeşmeler Meydanı’nda toplanan partili ve vatandaş grubu, CHP’li gençlerden oluşan bando takımı ile birlikte hareketlendi.

Havanın kararmasıyla, ellerindeki meşaleleri yakan partililer ve vatandaşlar, Beykoz Belediye Meydanı önüne kadar zaman zaman sloganlar atarak, zaman zaman bandonun ritmlerini dinleyerek, yürüdüler.

Yoldan geçmekte olan araçların da, 19 Mayıs konvoyuna kornaları ile destek verdikleri görüldü.

Ellerindeki meşaleler ile “ T.C ” yazdılar!

Belediye Meydanı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na varan konvoy, burada saygı duruşunda bulunarak, akabinde İstiklal Marşı’nı okudu.

Ellerinde meşale bulunan gençler, önceden işaretlenmiş noktalara dağılarak, yukarıdan bakıldığında Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk iki harfini temsilen “ T.C.” harflerini oluşturdular.

Protokol konuşmaları yapıldı

CHP Beykoz İlçesi Gençlik Kolları Başkanı Ege Ercan ile İlçe Başkanı Hızır Yılmaz, burada da birere konuşma yaptılar.

Ege Ercan: Biz de bu yola kefen giyerek çıktık!

İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ercan, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un, İstiklal Marşı’ndaki, “ Kim bize zincir vuracakmış, şaşarım” sözlerine atıfta bulunarak başladığı konuşmasında, Ersoy’un, 1915’lerde  lisesinden çıkıp Çanakkale’de şehit olan gençleri görmesi neticesinde bu dizeleri kaleme aldığını kaydederek, şunları söyledi: “ Milli bayramlarımız engellenmek isteniyor. Neden dolayı? Çünkü bunlar, bu memlekete vatansever insan istemiyorlar. Tayyip Erdoğan’ın bir sözü var; diyor ki, ‘ biz bu yola kefen giyerek çıktık!’ Biz de kefen giyerek çıktık! Bu bayramı bundan sonra da, her zaman kutlayacağız. Hiç kimse, bize zincir vuramaz, hiç kimse bize engel olamaz. Bugün kutladık, yarın da kutlayacağız. Biz, kendine güvenen - onlar gibi kindar nesil değil- merhametli, bilgili, kültürlü nesiller yetiştiren bir partiyiz; vatansever yetiştiren bir partiyiz.”

Çok güzel ders verdiniz!

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı, konuşmasını, yürüyüşe katılan Beykozlulara, “ Milliyetçiliği ayaklar altına alanlara, kindar nesil yetiştirenlere, yurdu parsel parsel yabancılara satanlara çok güzel ders verdiniz, bayramınıza sahip çıktığınız, biz gençleri yalnız bırakmadığınız, Ata’nıza, Cumhuriyet’inize sahip çıktığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum” sözleriyle sonlandırdı.

Hızır Yılmaz: Tayyip Erdoğan’dan mı izin alacağız?

Ege Ercan’ın ardından söz alan İlçe Başkanı Hızır Yılmaz ise, meydanda toplanmış olan gençleri,     “ Mustafa Kemal’in askerleri, merhaba!” şeklinde selamlayarak, şunları kaydetti: “ Kim yasaklayacakmış Mustafa Kemal’in ‘ doğum günüm’ dediği ve Türkiye Cumhuriyeti’ne hediye atiği bayramı? Aklına şaşarım! Biz, Mustafa Kemal’in gençliğe hediye ettiği bayramı kutlamak için, Tayyip Erdoğan’dan mı izin alacağız?”

Korkmuyorlar, korksunlar!

Konuşmasının devamında, İlçe Gençlik Kolları örgütüne ve Beykozlulara da teşekkür eden Hızır Yılmaz, sözlerini, Geliyoruz, geleceğiz; beklesinler! Korkmuyorlar, korkacaklar, korksunlar!” şeklinde noktaladı.

Gençler, slogan attı

Konuşmalar boyunca CHP’li gençler de, zaman zaman,“ Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz,” “ Genciz, güçlüyüz, Atatürkçüyüz,” “ Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde sloganlar attılar.

Karlıtepe sırtlarına 150 metrekarelik Türk bayrağı!

Bu arada CHP’li gençler, gün içinde Karlıtepe sırtlarına 10 X 15 ebatlarında bir Türk bayrağı astılar.

Gençlik Kolları üyeleri, gelecek 19 Mayıs kutlamasında, aynı yere daha büyük bir Türk bayrağı asacaklarını da ifade ettiler.  

Haber: Arzu Başlantı

www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..