Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Şubat '14

 
Kategori
Siyaset
 

CHP'li Macit Özcan "Belediye Başkanı'nın vizyonu olmalı" dedi

CHP'li Macit Özcan "Belediye Başkanı'nın vizyonu olmalı" dedi
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “Mersin 30 Mart’ta çok önemli bir seçim yapacak. Bu seçim sonucunda da Mersin inşallah il genelinde büyük yatırımların ve hizmetlerin gerçekleşeceği bir il olacak.” dedi.

Karşısındaki rakiplerin vizyonu olmadığını ve ileriyi göremediklerini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Bu arkadaşlarımız şehrin belli bölgelerinde yer alan bilboardlarda internetten indirdikleri ve ancak hayallerinde yer alabilecek gemileri, uçakları, trenleri, kayak merkezlerini filan yayınlıyorlar. Biz ise 15 yıl boyunca Mersin’e kazandırdığımız tesisleri, yani gerçek resimleri yayınlıyoruz. 20 yıldır belediye başkanlığı yapan birisi, bilboardlarda internet resimleri yayınlayacağına, Tarsus’ta yaptığı bir yatırımı yayınlasa da Mersin Halkı da öğrense. Hiç bu adayımızın bilboardlarında Tarsus’ta gerçekleştirdiği bir hizmeti gören var mı? Gören olamaz çünkü yok. Neyi yayınlayacak, her sene söküp söküp yenilediği kaldırım taşlarını mı yayınlayacak? 20 senedir Tarsus Belediye Başkanlığı yapan birinin, bilboardlarda yayınlayacağı bir tane tesis resmi olmaz mı? Mersin’i turizm kenti yapacağını iddia eden arkadaş, 20 yıldır yönettiğin Tarsus’ta Karabucak Ormanları kısmında yer alan sahilde neden hiçbir yatırım yapmadın ve o bölgeyi Tarsuslulara açmadın? Neden bir denizi olmasına rağmen Tarsus Halkı yıllardır denize girmek için Mersin’e geliyor? Tarsus’ta 20 yıldır yapmayı bile düşünemediğin şeyleri, Mersin’de nasıl yapacaksın?” dedi.

Karşısındaki rakiplerin bir vizyonu olmadığı için, basına verdikleri demeçlerin de basit olduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan, “Adaylardan bir tanesi de kalkıp Büyükşehir Belediyesi’nin hafif raylı sistem için devlete bir tek başvurusu olmamıştır diyor. Şimdi kalkıp bu arkadaşımıza 2006 yılından beri Devlet Planlama Teşkilatı’na yaptığımız başvuruların fotokopilerini göndersem, dahası Başbakan’ın bizzat bu talebimizi nüfusumuzun az olduğu gerekçesiyle geri çevirdiğini içeren görüntüleri göndersem ne yapacak acaba? Yıllarca devletin en üst kademesinde bürokrat olarak görev yapan birisi nasıl böyle acemice bir açıklama yapabilir? Bunlar mı Büyükşehir Belediyesi’ni yönetecek?” dedi.

15 yıldır Mersin’de belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü ifade eden Başkan Macit Özcan, “Her seçimden sonra daima parti rozetimi çıkartıp, bana oy veren-vermeyen herkesi kucaklamaya ve herkesin belediye başkanı olmaya çalıştım. Biz seçimden sonra parti rozetimizi bir kenara koyarız derken, bazıları çıkıp seçimden sonra Büyükşehir Belediye Binası’nın burçlarına 3 hilalli bayrağı dikeceğiz diyor. Yani o binaya 3 hilali dikersen, diğer siyasi görüştekilere kapımız kapalı diyorsun öyle mi? Senin bu söylemini MHP’li seçmen bile eleştiriyor. Bizler bu görevlerde gelip-geçiciyiz ancak bu binada değişmeyen tek bir şey olacak, o da yıllardır o binada nazlı bir şekilde dalgalanan Türk Bayrağı’dır. O bayrağın yerine 3 hilal dikeceğiz diyenler haddini bilecek ve maksadını aşan cümleler kullanmayacak.” dedi

Başkan Macit Özcan açıklamasının sonunda, “Mersin’de huzur ve barışın olmadığını iddia edenlerin kullandıkları sloganları ve cümleleri Mersin Halkı çok iyi analiz ediyor. Bu seçimi bir savaş, belediye binasını da bu savaşın sonunda burçlarına parti bayrağı dikilecek bir kale gibi gören zihniyet mi huzur ve barışın güvencesi olacak? Kaldı ki Mersin zaten huzurun, sevginin, kardeşliğin, birlikteliğin yoğun olarak yaşandığı bir kent. 15 yıldır Mersin’deki huzur ve barışın sigortası biz olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..