Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '10

 
Kategori
Siyaset
 

CHP Lideri kim olmalı!...

CHP Lideri kim olmalı!...
 

Kaynak:okulweb.meb.gov.tr


Kendisini hep sevdim, bir tarafı Anadolu’ydu, bir tarafı Avrupalı, hep insandı ama, hep insana dair yazdı, düşündü; yani kısaca insanı sevdi!...

Anadolu ya da Avrupalı, ya da Asyalı, O’nun için hiç fark etmedi…

İnsan için üzüldü, insan için emek verdi, “Merhaba!” dedi, töreye kurban edilenler için kitap yazdı, Güldünya için şarkı, siyaset adına değildi hiç biri, özünde sevgi, özünde sanat, özünde insana değer vardı!

******

Sayın ve sevgili Deniz Baykal’ı dinlemeyi hep sevdim, hep başım “hı hı” şeklinde gidip geldi, an geldi ellerime hakim olamadım, kendi kendime de olsam alkışladım; zira benim düşüncelerimi açık ve net olarak, aynı zamanda da siyasete yakışır edep ve üslupta anlatıyordu!

Deniz Baykal, bir yazımda da belirttiğim üzere, tam olarak bazı kesimlerce anlaşılmadı, antipatik bulundu, oysa öyle de değildi ya, neyse, bunu irdelemenin bir anlamı yok şu anda, Deniz Baykal çok onurlu bir karar almıştır ve arkasında durmaktadır!

******

Arkasında durmalıdır, her ne şekilde, “geri dön” baskısına da karşı durmalıdır ki gerçek Deniz Baykal hak ettiği şekilde anlaşılabilsin!

Diğer türlü bilinen son dönem siyaset felsefesi içinde gösterdiği onur ve dik duruş harcanır gider; oysa Türkiye’nin, özellikle son yıllarda, çok ihtiyacı vardır böyle bir kahramana!..

******

Kemal Kılıçdaroğlu çok beğendiğim, çok takdir ettiğim bir siyasetçidir, ancak sanki işin mutfağını daha çok sevmektedir…

Yani, çok öne çıkmayı tercih etmeyip de, tüm koordinasyonu sağlayan, hani bir yönetmen gibi, her şeyi organize eden, ancak kamera önüne çıkmak istemeyen, hani demem o ki, yani gerekirse inandığı şey için, inandığına ulaşacak her görev için “Evet” diyerek görevi üstlenecek kapasitede olup da, bırakın araştırmalarımı rahatça yapayım ve gönülden bağlı olduğum CHP’ye böylelikle daha çok katkı sağlayayım diye düşündüğünü tahmin etmekteyim, naçizane görüşümdür, yanlışım varsa peşinen özürüm de bakidir!

******

Siyasete bulaşmaksızın içimize, yani hem Doğulunun, hem de Batılının, hem de tüm Anadolu insanın ve de Yurt dışında yaşayanların gönüllerini birleştirmiş bir Zülfü Livaneli varken, hem aşkımızı, hem siyasi ve de insani varlığımızı O’nun şarkılarıyla ifade etmiş ve de ediyorken halen…

Yani, demem odur ki: Zülfü Livaneli CHP Başkanı olsun, yardımcısı sayın ve sevgili Kemal Kılıçdaroğlu, sayın ve sevgili Deniz Baykal ise, ister Onursal Başkan olsun, ister olmasın, desteğini esirgemeyeceğini adım gibi biliyorum!

Eee, yani, bu kadro da Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır!...

Gülgün Karaoğlu

Mayıs,18/2010

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..