- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çiğ köfte tarifi ve komple menüsü
ÇİĞ KÖFTE
Hızlı yemek (fast-food) sektörünün yükselen yıldızı ve taze haliyle en sağlıklı doğal besinlerden olan, benim çokça keyif aldığım (şahsen yapabildiğim) henüz MB de kimsenin yazmadığı ÇİĞKÖFTE tarifini ve MENÜSÜNÜ yazmadan edemedim.
ÇİĞ KÖFTE MALZEMELERİ VE HAZIRLANIŞI
4 kişilik servis için gerekli malzemeler.
- 400 gr. çiğ köftelik bulgur.
- 200 gr. sıfır yağlı dana kıyması
- 200 gr. ince kıyılmış kuru soğan
- 100 gr. isot
- 50 gr. biber salçası
- 30 gr. domates salçası
- 4 diş sarmısak
- 1/ 2 demet maydanos
- 1/2 demet nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
tüm malzemleri sırayla leğene koyup iyice karıştırıp 10 dk bekletip ıslaklığın birbirine geçmesinden sonra istediğiniz kıvama gelene (bulgur hamur olmayacak) kadar yoğurduktan sonra sadece marulla servis yapınız çünkü bulgurun yanına ayrıca lavaş veya benzeri ekmek kullanılmaz.
İDEAL ÇİĞKÖFTE MENÜSÜ (gençliğimde tamamını özenle yapabildiğim)
- MERCİMEK ÇORBASI...(Mercimek, kuru soğan, tereyağ)
- ÇİĞKÖFTE.......................(Sadece marul eşliğinde)
- AYRAN..............................(Yoğurttan yapılacak)
- KÜNEFE...........................(Taze peynirle yapılan)
- ÇAY....................................(Tabiiki seylan olacak)
Bu menüye ilave (kabap dahil) herhangi bir lezzetin damak tadını bozacağını önemle belirtirim.
Afiyet olsun...
Kadri KANPAK