Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Fırında Palamut Balığı nasıl yapılır

Fırında Palamut Balığı nasıl yapılır
 

Harika dilimlenmiş ve tepsiye dizilmiş takoz şeklindeki palamut balığı dilimleri ve üzerindeki limo


1 adet Palamut balığı takoz halinde ( ekmek dilimi şeklinde) kesilir. Veya kestirilir. 

Musluk altında tatlı su ile iyice yıkanarak, kan ve bağırsaklarından temizlenir. Temizlenen balık dilimleri orta büyüklükte ki bir teflon tepside birbirine değmeyecek şekilde yerleştirilir. Üzerine zeytin yağı ilave edilir ve yan tarafa bırakılır. 

Diğer taraftan 3 adet domates ve 3 demet maydanoz yıkanır temizlenir, rendeden geçirilir. Ayrıca 3 adet soğan da rendelenir ve ateşte hafifçe kavrulur. Neticede her iki karışım birbiri ile iyice karıştırılır. 

Bu karışım, tepside bekleyen Palamut dilimlerinin üzerine dökülür. Sivri biber, defne yaprağı ve 3 adet dilimlenmiş limon, balıklar üzerine yerleştirilir. 6 su bardağı su ve bir miktar tuz ve karabiber ilave edilir. Tepsi kapak ile veya Alüminyum kağıt ile iyice kapatılır. 

Diğer taraftan 180 dereceye getirilmiş olan sıcak fırın içerisine tepsi yerleştirilir. Ve 15 dakika 180 derecede pişirilir. Bu zaman sonunda tepsi fırından yanmayan eldiven ile alınır. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. 

Kaynak:nuri deniz 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..