- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ciğer kavurma
Kurban bayramının birinci günü genelde kurbanın karaciğeri, akciğeri ve diğer sakatatlar yenir çünkü sakatatlar kolay bozulur hem de kurban etinin en az bir gün dinlenmesi gereklidir.
Malzemeler:
Tarif 1 kilo ciğere göre verilmiştir.
Kurban karaciğeri
2 çorba kaşığı un
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber veya kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
Yapılışı:
Ciğer kavurmanın lezzetli ve iyi olabilmesi için önce ciğerin sinirleri, damarları ve zarı iyi temizlenmelidir. Ciğer derken kurbanlık hayvanın karaciğerinden bahsediyorum. Daha sonra ciğerler kuşbaşı doğranır ve geniş bir kabın içine ciğerler konularak üzerine tuz, kekik, kırmızı pul biber veya toz biber ilave edilerek ciğerler iyice harmanlanır.
Baharat eklenen ciğerlere 2 çorba kaşığı un serpilerek ciğerler tekrar harmanlanır. Teflon bir tavanın dibini kaplayacak kadar zeytinyağı konulur ve zeytinyağı ısındıktan sonra tavaya ciğerler konulur.
Ciğerlerin altı biraz kızarınca ciğerler alt üst edilir ve diğer yüzü de biraz kızartılır. Ocağın altı kısılır ve tavanın üstüne bir kapak kapatılarak ciğerler ara sıra karıştırılarak pişirilir.
Ciğerleri kurutmadan pişirmeliyiz ve ciğerler kurumadan ocaktan almalıyız yoksa kuruyan ciğerler hem lezzetsiz olur hem de mideye oturur.
Pişen ciğerleri sıcak sıcak servis yaparız, yanında soğan salatası veya kuru soğan, tere, roka iyi gider.
Afiyet olsun.
Herkesin kurban bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.