Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Müzik
 

Cihat Aşkın ve Mehru Ensari “Minyatürler”le Antalya’daydı!

Cihat Aşkın ve Mehru Ensari “Minyatürler”le Antalya’daydı!
 

Cihat Aşkın ve Mehru Ensari "Minyatürler"i seslendirdi


“Muratpaşa’da Sanat Var”

“Muratpaşa Belediyesi etkinlikleri” çerçevesinde düzenlenen, “Muratpaşa’da Sanat Var” başlıklı konserler dizisinde, önceki akşam, Cihat Aşkın ve Mehru Ensari sanatseverlerle buluştu.

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde, Cihat Aşkın(keman) ve Mehru Ensari(piyano) sahneye çıktılar. Ülkemizin önemli keman virtüozlerinden Cihat Aşkın’ın, Piyanist Mehru Ensari ile daha önce çıkarttıkları Minyatürler 1 ve yine birlikte, yeni çıkarttıları Mintyatürler 2 albümlerinden eserlerin yer aldığı konser, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

Ülkemizin çeşitli yörelerinden seçilen “Minyatürler” albümlerinden oluşan konserde, anımsayabildiğim eser adlarını yazacağım: Sarı Gelin, Ayrılık, Salacak Şarkısı, Eski Bir Nisan Şarkısı, Hasretinle Yandı Gönlüm, Akşam Mahnısı, Efem ve ister bis deyin, ister sürpriz eser diyelim, Brahms 5. Macar Dansı’ydı.  

Anımsayabildiğim dememin gerekçesi, etkinlik kitapçığında detaylı bilgi olmaması. Muratpaşa Belediyesi Kültür Dairesi, umarım sonraki konserlerde bu eksikliği giderirler.

Konuk sanatçımız Cihat Aşkın, açıklamalı sürdürdüğü konserlerinde, eser öyküleriyle de sanatseverlerle sıcak bir hava oluşturdu konser akşamı.

“Muratpaşa’da Sanat Var”,  9 Aralık 2018 Pazar günü saat 20.00’de Devlet Sanatçımız Piyanist İdil Biret konseriyle devam edecek.

 
Toplam blog
: 355
: 1099
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1960 Ankara doğumlu bir Çankırılıyım. İşimin burada olması nedeniyle, Antalya'da yaşamaktayım. Ti..