- Kategori
- Yemek - Mutfak
Çikolatalı Mozaik Pasta
Çikolatalı Mozaik Pasta
Tüm çocukların ve büyüklerin en sevdiği pastalardan birisi de hangisi derseniz mozaik pastadır. Hiç pasta yemeyen çocuklar ve büyükler bile mozaik pastaya hayır diyemez. Çünkü onun çok özel olan tadı çikolata bağımlılığı gibidir. Bir de sıcak havalarda serin serin insana çok iyi gelir.
Buzdolabında günlerce dursa da bozulmaz. Ölçülerine dikkat edildiğinde size enfes bir mozaik pasta tadı.
Malzemeler:
300 gram pötibör kakaosuz bisküvi
1 yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
125 gram eritilmiş margarin veya tereyağı (sıvı yağ olmaz)
3 çorba kaşığı siyah kakao ve 80 gram rendelenmiş siyah çikolata
Yapılışı:
Öncelikle bisküviler genişçe cam bir kabın veya tencerenin içine tek tek kırılarak(5-6 parçaya ayılarak)konulur. Çok küçük olursa parçalar hamur olur.
Daha sonra büyükçe çukur bir tabağın içine 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı soğuk süt konulur. İyice karıştırılır ve bulamaç haline getirilir.
Ocağa konulan ufak bir tavanın içine 125 gram tereyağı veya margarin konulup kısık ateşte eritilir. İyice yağ eriyince içine hazırlamış olduğumuz kakaolu sıvı karışımla rendelenmiş çikolata yavaş yavaş karıştırarak ilave edilir ve karıştırarak kaynama noktasına gelinceye kadar pişirilir.
Daha sonra bu sıcak sos bisküvilerin içine hızla soğutmadan dökülür ve bisküviler hırpalamadan iyice karıştırılır.
Daha sonra temiz bir naylon poşetin içine bu bisküviler konulur ve elle şekil verilerek ağzı sımsıkı kapatılır ve buzdolabının buzluk kısmına koyulur.
1 saat sonra yenilmeye hazırdır ama ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olur. Servis yapmadan önce tabakta beş dakika hafif yumuşamasını bekleyip servis yaparsak daha lezzeti olur.
Sağlıklı ve huzurlu günler dileğiyle, sevgiyle kalın.
Sibel Koçarslan